Efter engelsk lockdown er antallet af infektioner faldet med næsten en tredjedel

Antallet af smittetilfælde i landet er dog stadigvæk højt.

Smittetallet i England er faldet markant siden oktober. Antallet af infektioner er faldet med 30 procent. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Det ser ud til, at den hårde nedlukning i England har haft den ønskede effekt på bekæmpelsen af coronavirus. I hvert fald hvis man skal tro en rapport fra universitetet i London, Imperial College London.

Fra den 13 - 24. november har man testet mere end 100.000 mennesker. Siden man sidst lavede en lignende undersøgelse - som var slutningen af oktober - er antallet af infektioner med covid-19 faldet med 30 procent. Det skriver BBC.

Ifølge rapporten smitter en inficeret mindre end én person, og derfor konkluderer rapporten, at smittetrykket falder.

Det er særligt de steder i England, der har været hårdest ramt, hvor kurven er nedadgående - navnligt de nordlige dele af landet. Her er infektionstallet halveret.

Nye regler fra onsdag

Antallet af smittede er dog stadig ret højt i England. Selvom det er faldet siden oktober, er der stadig over 10.000 bekræftede smittetilfælde om dagen. Og rapporten estimerer, at 1 procent af englænderne har coronavirus. Det lyder ikke af meget, men det er dobbelt så højt som i september.

Undersøgelsen viste også tre grupper, der havde større risiko for at blive smittet: folk af aisatisk herkomst, folk, der lever i underbemidlede nabolag og folk, der bor i husstand med mange andre.

De nuværende krav under nedlukningen stopper onsdag den 2. december. Herefter vil man bruge et trin-system, alt efter, hvor højt antallet af smittede er i byer og områder; trin 1 (medium højt smittetal), trin 2 (højt smittetal) og trin 3 (meget højt smittetal).

  • Som det ser ud nu, vil langt størstedelen af England være kategoriseret som trin 2.

  • Her kan man mødes i grupper af seks udendørs.

  • Pubber og restauranter kan holde åbent - hvis de serverer mad. De skal dog lukke klokken 23.

  • Butikker, træningscentre og butikker til personlig pleje kan åbne

  • Udendørs sportsbegivnheder må have op til 2.000 tilskuere.

  • Der kan afholdes udendørsbryllupper.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter