Efter flere uger med stigende smittetal, stiger dødstallet også i USA

Den seneste uge er dødstallet steget med fem procent i USA.

Sundhedspersonale ankommer til et hospital i delstaten Florida med en coronapatient. (Foto: MARCO BELLO © Scanpix)

USA passerede onsdag aften dansk tid 150.000 coronarelaterede dødsfald.

Onsdag oplevede USA også det højeste daglige antal døde på et døgn, 1.592, som landet har registreret siden midten af maj.

Det seneste døgn blev Texas også den fjerde stat - efter New York, Californien og Florida - til at overstige 400.000 smittede. Samtidig overstiger antallet af nye smittetilfælde igen 60.000 daglige tilfælde på landsplan.

Vær opmærksom på, at den store stigning den 25/6 og faldet den 26/6 skyldes opgørelsesteknik.

Det er veldokumenteret, at personer over 70 år og særligt personer over 80 år og personer over 65 år med samtidig forekomst af en eller flere kroniske sygdomme, er særligt udsatte.

I vestlige lande, der er hårdt ramte af coronavirus, er omkring 60 procent af alle coranarelaterede dødsfald personer over 80 år. Men i USA er tegner de plus 80-årige sig kun for omkring 45 procent af det samlede antal coronarelaterede dødsfald, viser et studie, der har kortlagt amerikanske coronadødsfald fra januar til juni.

En opgørelse, foretaget af The Economist, viser samtidigt, at USA har en større andel af 50- og 60-årige, der dør med corona end eksempelvis Italien, Storbritannien og Spanien.

Ifølge sundhedseksperter halter dødstallene typisk tre til fire uger efter smittetallene, fordi det normalt er så længe, at de værst ramte personer ligger på hospitalet, inden de dør af covid-19. Det skriver Ritzau.

En af de hårdest ramte amerikanske stater, Florida, satte onsdag en ny og kedelig rekord. På et døgn er der registreret 216 døde blandt statens coronapatienter. Det er det hidtil højeste antal på et døgn.

Floridas seneste rekord lød på 186 døde på et døgn og blev sat dagen inden.

Alt i alt er 6.333 mennesker døde med coronasmitte i Florida. Kun seks andre delstater har registreret et højere dødstal. New York med over 32.600 og nabostaten New Jersey med næsten 16.000 dødsfald er de hårdest ramte.

Derefter følger USA's mest folkerige delstat, Californien, med 8.724 dødsfald. Her kæmper især delstatens latinamerikanske befolkning med følgerne af coronapandemien.

Tirsdag meldte fire delstater i det sydlige og vestlige USA om dagsrekorder for antallet af døde. Det drejer sig om Arkansas, Florida, Montana og Oregon.

I alt er der bekræftet tæt ved 4,4 millioner smittetilfælde ud af en befolkning på omkring 330 millioner.

Globalt nærmer antallet af bekræftede smittetilfælde sig 17 millioner. Brasilien og Indien er ene om sammen med USA at have registreret over én million smittetilfælde.

Denne artikel er opdateret, da det tidligere fejlagtigt fremgik, at median-dødsalderen i USA var omkring 48 år. Det er ikke korrekt.

Facebook
Twitter