Efter flere voldtægter i Malmø: Politiet advarer kvinder mod at gå alene

Grov gruppevoldtægt mod en 17-årig er den tredje inden for en måned i Malmø.

Politiet forventer i løbet af juleferien at få svar på dna-prøver, der kan vise, om der er en sammenhæng mellem de tre voldtægter, der har fundet sted i byen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Lørdag nat blev en 17-årig pige udsat for en grov gruppevoldtægt i Malmø.

Voldtægten er den tredje i denne måned, og det har nu fået politiet til at advare kvinder om at gå alene på mørke steder.

- Jeg vil sige, at man bør udvise ekstra forsigtighed og måske ikke gå alene uden at tænke sig om, indtil vi har klarlagt, hvad der er sket, siger Anders Nilsson, leder af politiets efterforskningshold til SVT Nyheter.

- De her rovdyr (gerningsmændene, red.) går efter kvinder, der færdes alene. Man bør derfor ikke gå ud på egen hånd i mørke områder, og skal man ud skal man gå to og to eller i en gruppe, siger han.

Overskredet en grænse

Den 17-årige blev voldtaget på en legeplads i bydelen Sofielund i det centrale Malmø. Ifølge politiet blev hun voldtaget af flere gerningsmænd og udsat for anden vold, som politiet kalder hensynsløs og grusom.

- Flere af os har været længe i politiet - jeg har arbejdet her i 35 år - og vi har ikke set sådan noget tidligere. Man har virkelig overskredet en grænse, siger Mats Attin, politikommissær i Malmø Politi, til SVT Nyheter.

Politiet vil ikke udelukke, at der er en sammenhæng til to andre voldtægter, der fandt sted i bydelene Segevång og Södervärn i november. Alle tre er sket udenfor i grønne områder og på legepladser.

Man afventer lige nu svar på dna-prøver, som forventes klar i juleferien. Politiet har derudover fået en række henvendelser fra offentligheden, som de "finder meget interessante".

Facebook
Twitter