Efter første redningsaktion: Reddede fodbolddrenge er 'stærke og trygge'

De fire, som blev hentet ud af thailandsk grotte i går, skal igennem flere prøver, før de udskrives.

De fire drenge, som i går blev reddet ud af Tham Luang-hulekomplekset i Nordthailand, er ved godt helbred.

Det bekræfter den thailandske indenrigsminister, Anupong Paojinda, over for Bangkok Post her til morgen, efter at de fire har været indlagt det meste af et døgn.

Drengene er generelt "stærke og trygge", siger indenrigsministeren, som understreger, at de skal igennem flere prøver, før de kan komme hjem til deres forældre.

Den thailandske sundhedsminister har tidligere udtalt, at der kan gå et par dage, før drengene kan udskrives, fordi de skal i karantæne.

Ifølge en pressemeddelelse fra hospitalet er "næste trin at sikre at børnene og deres familier er sikre, fordi huler har et anderledes miljø, hvor der kan leve dyr, der kan overføre sygdomme", skriver CNN.

Opdelt i tre hold

Imens de fire drenge, som endnu ikke er navngivet af hensyn til deres familier, kommer sig på hospitalet, fortsætter indsatsen for at få deres kammerater og træner ud af hulerne.

Ifølge DR Nyheders internationale korrespondent, Stéphanie Surrugue, som er på stedet, bliver det det samme hold dykkere, der reddede de fire i i går, som igen i dag skal i aktion.

- De forbereder stadig næste evakuering. Drengene er delt op i tre hold. Første hold er kommet ud, og man er i færd med at forberede evakueringen af næste hold, siger hun.

Der var i går forlydender om, at redningsaktionen kunne begynde natten til i dag dansk tid, men indtil videre er der ingen forlydender om, at man er gået i gang.

- Man ved, at de har skullet placere lufttanke hele vejen ind gennem ruten. Det er de samme dykkere, som skal gennemføre aktionen, fordi de nu kender hulesystemet og grotterne, siger hun.

Det regner stadig

Hun har ikke oplysninger om, hvorvidt vandstanden er steget eller faldet i hulerne. Der har tidligere været frygt for, at monsunregn i løbet af weekenden ville besværliggøre evakueringen.

- Men presset falder ikke på situationen, når det bliver ved med at regne. Det er jo ikke sådan, at der er monsun fra morgen til aften. Men der er øjeblikke, hvor det regner massivt, og så bliver alle mindet om, at det er et kapløb mod tiden, siger Stéphanie Surrugue.

Ifølge thailandske regeringskilder afholdes der i disse timer møder om, hvordan dagens redningaktion bedst gennemføres.

The Guardian skriver, at der hver dag klokken 10 lokal tid har været pressebriefinger fra lederen af redningsaktionen. Nu er klokken over middag, uden at der er holdt pressemøde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk