Efter græsk nej: Nu er det op til politikerne

Befolkningen har talt, og i de kommende dage skal politikerne bestemme, hvad der nu skal ske i kriseramte Grækenland. Alt kan ske, forklarer DRs EU-korrespondent.

Græsk kvinde fejrer resultatet af den græske folkeafstemning i nat. (Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU © Scanpix)

Først kom afklaringen af den græske folkeafstemning i går, søndag.

Nu venter en lang række møder, hvor politikerne skal beslutte, hvordan problemerne skal løses.

- Det begynder allerede i dag med det, der hedder Brussels Work Group, som er sådan en embedsmandsarbejdsgruppe mellem Grækenland og kreditorerne, forklarer DR’s EU-korrespondent Ole Ryborg i P1 morgen mandag.

- Så har Angela Merkel inviteret sig selv på middag hos Francois Hollande i Paris i aften. Hvor de skal mødes klokken 18.30 for at disdkutere situationen.

Eurogruppen er splittet

Tirsdag aften mødes stats- og regeringschefer til et ekstraordinært topmøde i Eurogruppen. Tidligere samme dag mødes euroens finansministre.

Og uenigheden er stor blandt ministrene, rapporterer Ole Ryborg til P1 Morgen:

- Eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, kalder det for beklageligt. Den slovakiske finansminister nævner Grækenlands exit som en mulighed, mens andre siger, at nu må vi tale sammen og prøve at finde en løsning. Det har eksempelvis franske politikere sagt, siger Ole Ryborg.

- Det bliver travlt - også i de kommende dage.

Nej-siden vandt en jordskredssejr i gårsdagens folkeafstemning i Grækenland med opbakning fra 61,31 procent af stemmerne mod 38,69 procent til ja-siden.

FacebookTwitter