Tema Terror i Bruxelles

Efter kritik: Nu vil Belgien stramme efterretningstjeneste op

Politiet i Belgien ransager og anholder fortsat. Tre er anholdt foran retsbygningen i Bruxelles.

Politiet har det seneste døgn foretaget flere ransagninger og razziaer i Bruxelles, her er det en operation i forstaden Schaerbeek. (Foto: NICOLAS MAETERLINCK © Scanpix)

Anholdelserne fortsætter i Bruxelles. I morges blev en person anholdt i bydelen Forest, og i aftes blev seks anholdt, siger DR's udsendte Clara Binczak Lindhardt.

- Tre af de anholdte blev pågrebet foran Belgiens vigtigste retsbygning, som myndighederne er meget følsomme overfor. Justitspaladset er en kolos af en bygning, som huser Bruxelles' domstole, og politiet afslørede for et år siden planer om terror netop mod den bygning, siger hun.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Senere i dag mødes regeringen til et antiterrormøde for at skærpe antiterrorloven. Baggrunden er hård kritik af den belgiske efterretningstjeneste efter terrorangrebet i Paris i november, samt at Tyrkiets præsident Erdogan for et par dage siden kunne oplyse, at Belgien og Holland blev advaret mod en af gerningsmændene bag angrebet i Bruxelles.

Både justits- og indenrigsministeren har tilbudt at træde tilbage, fordi det er kommet frem, at tippet fra Tyrkiet i juni sidste år blev ignoreret.

- Det betyder, at der har gået en person rundt i Benelux-landene, som har udgjort en terrortrussel, uden at Belgiens efterretningstjeneste har reageret, siger Clara Binczak Lindhardt.

- Premierministeren har afvist at lade ministrene træde tilbage. Der har været en mindre regeringskrise på grund af tippet fra Tyrkiet, men Belgien har ikke brug for en rigtig regeringskrise nu. Der er brug for stabilitet, siger hun.