Efter kritik: Terrorramt stormagasin dropper udsalg på 'røgskadede varer'

Kunderne rasede mod varehuset Åhléns, der ville holde udsalg efter lastbilangrebet i Stockholm.

Svenskerne lægger blomster tæt på det sted, hvor en lastbil bragede ind i en menneskemængde i Stockholm. Lastbilen endte med at køre frontalt ind i stormagasinet. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Stormagasinet Åhléns i Stockholm er havnet i noget af et blæsevejr.

Det sker, efter at det svenske stormagasin meddelte, at det planlægger at holde udsalg på røgskadede varer efter et dødeligt angreb i den svenske hovedstad, hvor en lastbil bragede ind i butikken fredag eftermiddag.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Dagen efter angrebet i den svenske hovedstad, hvor fire mennesker blev dræbt og 15 såret, modtog Åhléns-kunder en e-mail med beskeden: nu begynder et udsalg på røgskadede varer.

Lynhurtigt herefter blev stormagasinets facebookside fyldt med vrede kommentarer fra kunder, der blandt andet mener, at udsalget er usmageligt.

Det har fået den administrerende direktør i Sveriges største kæde af stormagasiner, Gustaf Öhrn, til at undskylde for den måde, som kæden har udtrykt sig på.

I første omgang sagde direktøren, at planerne om et udsalg lå fast, eftersom at butikken hverken ville sælge varerne til fuld pris eller smide dem ud, understregede han.

Men her søndag morgen har Åhléns undskyldt 'for en dårlig beslutning' og ombestemt sig, skriver SVT.

Varehuset er derfor også lukket idag.

- Vores hensigt var ikke at tjene penge på en svær situation. Jeg er oprigtigt ulykkelig, hvis det er blevet opfattet sådan, siger direktøren for stormagasinet, Gustaf Öhrn.

/ritzau/