Efter næsten et års tavshed: Nyt bånd med leder af Islamisk Stat

Stemme, der menes at tilhøre Abu Bakr al-Baghdadi, taler om aktuelle begivenheder.

Abu Bakr al-Baghdadi udråber et kalifat fra en moske i Mosul i 2014. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Få personer har været meldt dræbt så mange gange som lederen af terrorgruppen Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi.

Sidste år sagde Rusland, at al-Baghdadi med "stor sandsynlighed" var død efter en russisk luftangreb mod IS-højborgen Raqqa i Syrien.

Men nu har IS-lederen for første gang i elleve måneder givet et livstegn i form af en 54 minutter lang lydoptagelse, som er offentliggjort af IS' egen medieenhed.

I lydoptagelsen, hvis ægthed endnu ikke er bekræftet af uafhængige kilder, henviser al-Baghdadi til aktuelle begivenheder. Det gælder for eksempel borgerkrigen i Syrien og USA's strid med Tyrkiet om fængslingen af den amerikanske præst Andrew Brunson.

- Amerika gennemgår den værste tid i hele dets eksistens, siger IS-lederen på båndet.

Abu Bakr al-Baghdadi har været kilde til stor mystik, siden han satte sig i spidsen for IS's store erobring af land i begyndelsen af dette årti.

Han har kun vist sig offentligt en enkelt gang, da han i 2014 udråbte et kalifat i Syrien og Irak fra en moske i den irakiske storby Mosul.

IS har i dag mistet omkring 90 procent af det territorium, terrorgruppen kontrollerede i 2014.

Abu Bakr al-Baghdadi menes at opholde sig et sted i ørkenen på grænsen mellem Irak og Syrien, skriver nyhedsbureauet AP. Amerikanske embedsmænd udtaler efter den nye lydoptagelse, at de tror, terrorlederen fortsat er i live.

Facebook
Twitter