Efter ny bog: Trump truer Steve Bannon med sagsanlæg

Den amerikanske præsidents tidligere chefstrateg anklages for ærekrænkende udtalelser.

Steve Bannon taler frit fra leveren i en ny bog om Det Hvide Hus under Donald Trump. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

En af Donald Trumps advokater har sendt et brev til den amerikanske præsidents tidligere chefstrateg, Steve Bannon, hvori han bliver truet med et sagsanlæg.

I en ny bog, som journalisten Michael Wolff står bag, udtaler Steve Bannon blandt andet, at et møde under præsidentvalget mellem en russisk advokat og Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., samt svigersønnen Jared Kushner var både ”højforræderisk” og ”upatriotisk”.

Donald Trumps advokat Charles Harder beskylder i brevet Steve Bannons udtalelser for at være "nedladende" og i nogle tilfælde "direkte ærekrænkende", oplyser nyhedsbureauet AP.

Advokaten mener, at Bannon har overtrådt fortrolighedsaftaler ved at tale med Michael Wollf og forlanger, at præsidentens forhenværende toprådgiver "ophører og afstår" for yderligere offentliggørelse af fortrolige oplysninger.

"Gik fra forstanden"

Donald Trump langede i går hårdt ud efter Steve Bannon, der forlod Det Hvide Hus i august sidste år.

- Da han blev fyret, mistede han ikke blot sit job. Han gik også fra forstanden, siger præsidenten i en pressemeddelelse.

Heri understreger Donald Trump samtidig, at Steve Bannon, der i dag står i spidsen for det højreorienterede netmedie Breitbart, intet havde med hverken ham selv eller præsidentembedet at gøre.

Steve Bannon er ellers tidligere blevet beskrevet som hovedarkitekten bag den strategi, som sikrede Trumps overraskende sejr over sin demokratiske modkandidat, Hillary Clinton.