Efter Panama-læk: Cameron lover at lægge skattedetaljer frem

Den britiske premierminister vil give offentligheden indsigt i sine skatteforhold.

- Det har ikke været en god uge, sagde den britiske premierminister, David Cameron, ved sit partis forårsmøde i London i dag, (Foto: © Neil hall, Scanpix)

Den britiske premierminister, David Cameron, lover nu at offentliggøre detaljer om sine skatteforhold.

Det kom frem ved det britiske konservative partis forårsmøde i London.

- Senere vil jeg offentliggøre informationer om min skat - ikke kun for dette år, men for flere år. Jeg vil være helt åben. Jeg vil være den første premierminister og partileder som gør det, men jeg synes, det er den rigtige ting at gøre, sagde han.

I løbet af ugen er det kommet frem, at Cameron har tjent penge på at eje aktier i sin nu afdøde fars firma, der bliver nævnt i de mange millioner lækkede dokumenter om skattely fra et advokatfirma i Panama.

- Faktum er, at jeg købte aktier i en investeringsfond og betalte skat af dem, som man gør med alle andre akter. Jeg solgte disse og alle andre aktier, jeg ejede, da jeg blev premierminister, sagde Cameron.

- Jeg ved, at jeg burde og kunne have håndteret det her bedre. Jeg ved, at jeg har noget at lære, og det vil jeg lære. Giv ikke Downing Street nr. 10 eller navnløse rådgivere skylden. Bebrejd mig, lød det fra premierministeren.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1159948350722354