Efter Soleimani-drab: USA vil indsætte flere tusind ekstra soldater i Mellemøsten

Den magtfulde iranske general, Qassem Soleimani, blev dræbt i et målrettet amerikansk luftangreb.

Iranerne har meldt ud, at de vil have hævn over USA. Derfor vil USA nu sende flere soldater til Mellemøsten. (Foto: - © Scanpix)

Omkring 3.000 ekstra amerikanske soldater vil snart være på vej til Mellemøsten. Det bekræfter kilder fra det amerikanske forsvarsministerium ifølge Reuters og CNN.

Det skyldes den øgede trussel mod USA og amerikanere, som er eskaleret, efter at USA i nat dansk tid dræbte den iranske general Qassem Soleimani i Irak.

Iranerne har meldt ud, at de vil have hævn over USA, og Irans øverste åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, har i dag på stats-tv sagt:

- Alle fjender bør vide, at vores modstand vil fortsætte med dobbelt så meget styrke. En fuldkommen sejr venter de krigere, der dør i den hellige krig, siger Ali Khamenei til stats-tv.

Det er endnu ikke oplyst, hvor i Mellemøsten de tusindvis af ekstra amerikanske soldater indsættes.

Kilder i Pentagon siger til NBC News, at de omkring 3000 soldater ikke udsendes som reaktion på drabet på Soleimani.

Det kommer derimod efter, at tusinder af mennesker, flere med bånd til en iranskstøttet milits, belejrede USA's ambassade i Iraks hovedstad, Bagdad, i sidste uge.

Uforudsigelig situation i regionen

Nattens angreb på Soleimani i Iraks hovedstad kommer efter uger og måneder, hvor konflikten mellem USA og Iran er optrappet gevaldigt på irakisk jord.

For præcis en uge siden blev en amerikaner dræbt i et missilangreb på en militærbase ved byen Kirkuk i det nordlige Irak.

Men drabet på Soleimani har ifølge DR's korrespondenter i Mellemøsten skabt en uforudsigelig situation i regionen.

Ifølge Michael S. Lund var generalen ekstremt magtfuld:

- Han var reelt en af de mest magtfulde mænd i Iran. En mand, som var langt mere magtfuld end landets forsvarsminister og som havde en enorm indflydelse på iransk politik i Mellemøsten, siger han.

Mere om Soleimani her:

Ifølge den amerikanske præsident Donald Trump var Soleimani i gang med at lægge planer, der kunne bringe amerikanske liv i fare, da han blev angrebet.

Det fremgår af et tweet som Trump har udgivet på det sociale medie Twitter her til eftermiddag dansk tid.

- General Qassem Soleimani har dræbt eller alvorligt såret tusinder af amerikanere over en længere periode, og han planlagde at dræbe mange flere... men blev taget!, skriver Trump.

Facebook
Twitter