Efter stigende smittetal: Regeringen lukker Bulgariens indendørs barer og diskoteker

150 danske unge må rykke festerne i Sunny Beach udendørs efter nye restriktioner.

Sunny Beach har i mange år været populært blandt danske unge. Turismen står for 12 procent af den samlede bulgarske bnp. Foto: Nina Koch, DR Nyheder.

Regeringen i Bulgarien har besluttet at forbyde alle indendørs diskoteker, barer og natklubber inden for de næste par dage, efter coronasmitten er blusset mere op i landet.

Meldingen fra myndighederne kommer på dagen, hvor en række danske unge gør sig klar til at feste for anden dag i streg i Sunny Beach. Nu skal festerne foregå udendørs og med kun 50 procent kapacitet. Derudover er der et forsamlingsforbud på ti personer.

Bulgarien har ifølge Johns Hopkins University konstateret 6.342 smittede med Covid-19, og de seneste dage er det daglige antal smittede steget mere end tidligere.

I går nåede antallet af nye smittede op på 240, hvilket er det højeste i landet, siden pandemien brød ud.

- Vi mener, at disse restriktioner vil være nok til at stoppe den opadgående tendens. Det øgede smittetal skyldes hovedsageligt skolernes afslutningsfester og store sammenkomster af mennesker på et sted, siger sundhedsminister Kiril Ananiev ifølge Reuters.

Husk rejserådene

De seneste dage har de 150 unges rejse til Sunny Beach været omdiskuteret, blandt andet fordi mange nationaliteter mødes samme sted, og et festmiljø i nogens øjne ikke lægger op til at tage højde for de forholdsregler, som myndighederne anbefaler. For eksempel at holde afstand og huske en god håndhygiejne.

Udenrigsministeriets Borgerservice gjorde hertil aften på Twitter opmærksom på, at folk, der befinder sig i Bulgarien, skal følge rejserådene. Hvis ikke det er muligt, bør man blive testet for Covid-19, når man kommer hjem.

DR Nyheder har i dag talt med en række af de unge danskere, der er rejst derned.

En af dem er Jonas Henriksen på 18 år, der er i Sunny Beach med hans ven fra Vestjylland. Han har ikke noget imod, at de skal holde sig til de udendørs barer.

- Indtil videre er det fint nok, at de lukker. Vi er alligevel mest på barene på stranden. Det er dem, DUF-rejser tager os med på. Der er stadig coronavirus, så det kommer ikke rigtig bag på mig, siger han.

Jonas Henriksen (th.) er taget til Sunny Beach med sin ven hjemme fra Vestjylland. Foto: Nina Koch, DR Nyheder.

Danske Sara Hamanns oplevelse er, at mange er gode til at overholde retningslinjerne.

- Jeg synes, der er nogen, der gode til det. Andre er knap så gode. Men vi forsøger at holde os i en flok på ti personer højst. Indtil videre er der rigtig gode forhold hernede. Jeg glæder mig til at se, om resten af ugen bliver lige så god, siger hun.

FacebookTwitter