Efter tab af magten: Spaniens konservative vælger ny formand

​​​​​​​Omkring 57 procent af de knap 3200 delegerede stemte i dag på Pablo Casado som ny formand.

De to kandidater til formandsposten, Soraya Saenz de Santamaria (tv.) Pablo Casado (th.) inden afstemningen, som blev en sikker sejr til Pablo Casado. (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Scanpix)

Spaniens konservative parti har i dag valgt en ny formand.

Den 37-årige liberal-konservative Pablo Casado skal efterfølge partiets tidligere leder Mariano Rajoy, som i juni måned trak sig som formand.

Det gjorde han efter, at han blev væltet som regeringsleder i en mistillidsafstemning.

Casado vandt i dag med cirka 57 procent af stemmerne en sikker sejr over sin rival, den tidligere vicepremierminister Soraya Saenz de Sanatamaría, i afstemningen om formandsposten. Og partiet kan nu sætte punktum for, hvad der har været et bittert formandsopgør.

- Vi må nu vende tilbage til kernen i det spanske samfund for at sikre os, at vores arbejde ikke er forgæves, sagde Casado i sin sejrstale.

Han lovede også at forsvare værdier for ”livet og familien”.

Casado betegner sig selv som ”fornyelsens kandidat”. Han er uddannet i økonomi og jura, og har for nylig måtte forsvare sig selv mod beskyldninger i medierne om uregelmæssigheder i forbindelse med sin kandidatgrad.

Det konservative parti kan nu se fremad, efter at et flertal af medlemmerne af det spanske parlament stemte for at vælte partiets premierminister, Mariano Rajoy.

Det var første gang i Spaniens historie, at en regering faldt på et mistillidsvotum.

Oppositionen, med den nye premierminister, socialdemokratiske Pedro Sanchez, i spidsen, var utilfreds med Rajoys håndtering af en korruptionsskandale, som trak tråde helt ind i kernen af det konservative parti.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk