Efter våbenstramninger i Florida: Nu sagsøger våbenlobbyen delstaten

NRA vil trække Florida i retten efter stramninger i våbenloven.

Rick Scott var omgivet af de pårørende fra sidste måneds skoleskyderi på Marjory Stoneman Douglas High School, da han underskrev den nye våbenlov.

Blot en time efter at Floridas republikanske guvernør, Rick Scott, underskrev de mest omfattende stramninger i delstatens våbenlovgivning i 20 år, var våbenorganisationen National Rifle Association (NRA) klar til at anlægge en retssag.

De nye stramninger betyder blandt andet, at man fremover skal være 21 år for at købe rifler i staten. NRA mener, at den nye lov forbryder sig mod USA’s forfatning.

- Den her lov straffer lovlydige borgere for en forbrydelse begået af en sindsforvirret person, siger NRA’s leder, Chris W. Cox, ifølge CNN.

En sejr for nogen

Rick Scott var omgivet af pårørende fra sidste måneds skoleskyderi på en high school i byen Parkland, da han underskrev den nye våbenlov.

De overlevende elever har siden skyderiet den 14. februar, hvor 17 personer blev dræbt, kritiseret NRA og stillet krav om en strammere våbenlovgivning.

For dem er den nye lov en sejr.

- Vi er glade og er klar til at arbejde videre, skriver eleven Connor Dietrich til CNN.

Ifølge den republikanske guvernør er loven en god balance mellem at beskytte offentlige rum og samtidig sikre individets rettigheder.

- Det er et eksempel på, at en regering har og kan rykke hurtigt, sagde han i går.

Men bestemt ikke alle ser sådan på det. Uden for en våbenbutik i Florida er den 19-årige Britney Hammerlein ked af den nye, strammere våbenlov.

- Hvis jeg ikke føler mig tryg, så ville jeg føle mig meget mere tryg, hvis jeg havde et våben, siger hun og mener, at den kan hjælpe hende med at undgå at komme til skade eller blive voldtaget.

Mere sikkerhed

NRA skriver i en udtalelse i dag, at man ikke behøver at hæve aldersgrænsen for køb af våben for at undgå fremtidige skoleskyderier. Organisationen opfordrer i stedet til, at man øger sikkerheden på skolerne.

- At forhindre en ansvarlig 20-årige i at købe det bedste redskab til selvforsvar vil ikke stoppe en sindsforvirret kriminel i at begå en forbrydelse, lyder det fra NRA.

Udover den nye aldersgrænse er der indført en tre dages venteperiode fra køb til udlevering af våben. Derudover tillader den nye lov, at særligt trænet, udvalgt personale på offentlige skoler kan få lov til at være bevæbnet.