Efterlyst belgier har meldt sig selv

Mødte selv op på politistation i Belgien - ifølge talsmand har ikke noget at gøre med angrebet i Frankrig.

En betjent blev dræbt og to betjente og en turist såret på Champs-Élysées i aftes. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

De franske myndigheder sagde for få timer siden, at de eftersøgte en mand, som måske havde forbindelse til angrebet på Champs-Élysées i Paris i aftes, hvor en betjent mistede livet, og hvor den formodede gerningsmand efterfølgende blev skudt og dræbt af politiet.

Manden skulle være belgiske statsborger og har efter efterlysningen meldt sig selv på en politistation i sit hjemland.

- Manden som de belgiske myndigheder har udsendt en eftersøgning på har meldt sig selv på en politistation i Antwerpen, siger talsmanden for Indenrigsministeriet Pierre-Henry Brandet ifølge det franske medie Le Figaro.

Men efter at være blevet tilbageholdt siger en talsmand for anklagemyndigheden i Antwerpen, at den tilbgaeholdte ikke har noget at gøre med gårsdagens angreb.

- Han er ikke en del af en terrorefterforskning, siger talsmanden ifølge AP.

Midt på berømt gade

Pierre-Henry Brandet har tidligere fortalt, at en personbil kørte hen til et politikøretøj på gaden omkring klokken 21.00 lokal tid og åbnede ild med en maskinpistol og dræbte en betjent på den berømte gade Champs-Élysées midt i Paris. Han forsøgte at flygte, mens han skød mod politiet og sårede to.

Han sagde også, at politiet var et bevidst mål.

Den franske præsident, Francois Hollande, var tydeligt berørt, da han talte til befolkningen over midnat.

- Vi stoler på vores politi og viser vores solidaritet. Jeg er dybt ulykkelig her til aften og vil give min dybeste medfølelse over for den dræbte betjents familie, sagde han, hvor han gjorde det klart, at angrebet efterforskes som terror.

Vi er overbeviste om, at de spor, som kan føre til en efterforskning, og som burde afdække hele sandheden, har karakter af terror, sagde han.