Efterlyst: Har denne mand bortført Madeleine McCann

To tegninger af den samme mand skal skabe gennembrud i sagen om den forsvundne Madeleine McCann

Her er den mand, som politiet leder efter. Selv om der er to tegninger er britisk politi overbevist om, at der er tale om den samme mand (© Scanpix)

To fantomtegninger er ventet med stor spænding. Og her er han så, den mand, som britisk politi leder efter.

Tegningerne er baseret på udsagn fra to vidner, som så den efterlyste mand den nat, hvor Madeleine McCann forsvandt sporløst på en ferie i Portugal i 2007. Selv om der er lavet to tegninger af to ansigter, er politiet overbevist om, at der er tale om en og samme mand

Ifølge den britiske avis, The Sun, er de to vidner fra en irsk familie. De har fortalt, at de så netop denne mand bære en pige, der lignede Madeleine McCann på den skæbensvangre aften den 3. maj kort fra ferielejligheden på Praia da Luz på Algarvekysten. Madeleines forældre havde efterladt hende og hendes to yngre søskende hjemme i lejligheden, imens de spiste på en tapasrestaurant 50 meter væk.

Madeleine McCann forsvandt sporløst i Portugal for seks år siden. (© Scanpix)

Almindeligt udseende

Manden talte tysk og kan have vital betydning for sagen, siger det britiske politi. Det portugisiske politi lukkede efterforskningen i 2008, men britiske Scotland Yard tog sagen op igen i 2011. Efter at have endevendt tusindvis af sagsakter, blev sagen derefter genåbnet sidste år.

Grunden til, at fantomtegningerne bliver offentliggjort lige præcis denne mandag morgen, er, at BBC sender programmet Crimewatch i aften. Her bliver de nye oplysninger i sagen offentliggjort, og en 25 minutter lang rekonstruktion af Madeleines forsvinden bliver vist.

Manden på fantomtegningen er hvid, 20 til 40 år og almindelig af bygning, har vidnerne forklaret, ifølge BBC. Han havde kort brunt hår og er også almindelig af højde.

Manden behøver dog ikke have noget med Madeleines forsvinden at gøre, understreger politiet, men man vil meget gerne tale med ham.

Bliver også vist i Tyskland og Holland

Da vidner har fortalt, at manden talte tysk, bliver fantomtegningerne også vist i Tyskland og Holland.

I alt 442 personer er blevet afhørt over de seneste par år, og britisk politi har 41 personer i kikkerten som er interessante eller potentielle mistænkte. 15 er fra Storbritannien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk