Egypten: Bombe dræber ni under politiaktion

Seks politibetjente er blevet dræbt under aktion mod skjulested for militante islamister i en boligblok i Kairo.

Seks politifolk døde under en politiaktion mod en lejlighed i Giza, forstad til Kairo. (Foto: Mohamed El-Shahed © Scanpix)

Ni personer er døde en eksplosion i en boligblok i Egyptens hovedstad, Kairo. Blandt de omkomne er seks politifolk, der var del af en aktionsstyrke, som eftersøgte militante oprørere.

En bombe eksploderede, da politiet slog til mod en lejlighed i en forstad, siger kilder i den egyptiske sikkerhedstjeneste ifølge franske AFP. Angiveligt blev lejligheden benyttet som skjulested for islamistiske oprørere.

Det egyptiske indenrigsministerium oplyser, at eksplosionen skete i forbindelse med, at sikkerhedsstyrker forsøgte at demontere en sprængladning, der var placeret i lejlighedskomplekset.

- Politiet havde informationer om, at en gruppe medlemmer af Det Muslimske Broderskab forberedte voldelige aktioner de kommende dage med brug af sprængstoffer og hjemmelavede bomber, oplyser ministeriet.

Militante islamister har optrappet angreb på egyptiske soldater og politi, efter at militæret i 2013 fjernede præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab efter store folkelige protester mod Mursis styre.

Mandag ventes der store demonstrationer i Kairo. Her er det fem år siden, at massedemonstrationer mod Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak begyndte.

/ritzau/