Egypten: Dødsdomme til Mursi og Badie er stadfæstet

En stribe personer med tilknytning til Det Muslimske Broderskab er i Egypten idømt straffe fra dødsstraf til fængsel på livstid.

Egyptens tidligere præsident, Mohamed Mursi, er sammen med Mohamed Badie, der er Det Muslimske Broderskabs leder, er idømt 25 års fængsel for sammensværgelse. (Foto: Amr Abdallah Dalsh © Scanpix)

En domstol i Egypten har stadfæstet en dødsdom over landets tidligere præsident Mohamed Mursi og flere end 80 andre i en sag om en fangeflugt i 2011.

Dommen er fældet, efter den egyptiske stormufti, Shawqi Ibrahim Allam, har taget stilling til og godkendt en anbefaling af dommen fra maj, men Mursi vil anke dommen.

Ud over Mursi er Det Muslimske Broderskabs leder, Mohamed Badie, den indflydelsesrige islamist Youssef al-Qaradawi og flere end 80 andre dømt til døden i sagen om en flugt fra et fængsel i forbindelse med revolutionen i 2011.

Også dømt for sammensværgelse

De to tidligere politiske topledere er samtidig dømt til fængsel på livstid i en sag om sammensværgelser med grupper i udlandet.

Mursi og Badie er dømt for at udføre spionage på vegne af den palæstinensiske gruppe Hamas, libanesiske Hizbollah og Iran.

Flere andre medlemmer af organisationen, herunder et ledende medlem, Khairat el-Shater, er dømt til døden for disse konspirationer.

Dømt for at udlevere dokumenter

Domstolen har ligeledes stadfæstet dødsdomme mod 16 andre personer, som stod anklaget for at have udleveret hemmelige dokumenter til udlandet i perioden 2005-2013.

Kun 3 af de 16 er i myndighedernes varetægt.

Mohamed Mursi står anklaget og er allerede dømt i flere andre sager, efter han blev fjernet fra præsidentposten af militæret i 2013.

Broderskab er blevet knust af styret

Siden 2013 har styret i Egypten knust Det Muslimske Broderskab, som vandt det første demokratiske valg i landet efter ekspræsident Hosni Mubaraks fald i 2011.

Styret i Egypten har erklæret broderskabet for en terrororganisation.

/ritzau/

Facebook
Twitter