Egypten har mistet 80 procent af turisterne

Den blodige uro i Egypten koster landet dyrt - antallet af turister er styrkdykket.

Templerne i Luxor ligger stort set øde hen - turisterne svigter i den grad Egypten efter den blodige uro. (© Colourbox)

Flere måneders voldsom og blodig uro koster nu Egypten dyrt. Alene i august besøgte 80 procent færre turister Egypten i forhold til samme tid sidste år, skriver Al Arabiya.

Og i et land, hvor turistindustrien normalt beskæftiger omkring 10 procent af egypterne, har det så stor betydning, at det egyptiske turistministerium nu går ind i sagen for at lokke folk til.

- Internationalt arbejder ministeriet på at forsikre de europæiske lande om, at sikkerheden i turistområderne er god, lyder udmeldingen fra det egyptiske turistministerium ifølge det arabiske medie Al-Arabiya.

Flere hoteller må lukke

Flere lande, herunder Danmark, fraråder alle unødvendige rejser til Egypten, og nu den egyptiske regering vil forsøge at overbevise de europæiske lande om at ændre deres rejsevejledning til især det sydlige Egypten, der er særligt hårdt ramt af faldende turistindtægter.

I Luxor var kun omkring fem procent af alle hotelværelser udlejet i august, og i Aswan bare tre procent. Lidt bedre står det til ved Det Røde Hav, hvor Hurghada og Sharm el-Sheik melder om en belægningsprocent på omkring 35.

- Flere hoteller om hele turistbyer har måttet dreje nøglen om, og dermed er omkring 35.000 arbejdere blevet fyret på ubestemt tid, siger Shaker Abdel Azim, der er bestyrelsesmedlem på et stort resort i Sharm el-Sheikh til Al Arabiya.

Håber man snart åbner op for rejser

Det er især de europæiske turister, der svigter landet, og det er disse, turistministeriet vil forsøge at overtale til at komme tilbage trods officielle advarsler ved flere store kampagner.

Det danske udenrigsministerium fraråder også fortsat unødvendige rejser til Egypten, og det kan de mærke i den danske turistbranche, som derfor håber, at Udenrigsministeriets Borgerservice snart ændrer rejsevejledningen.

- Vi håber, at man ændrer anbefalingerne, så man siger 'lad være med at rejse til Kairo og områder med uroligheder', og hvor det er okay at rejse til resten af Egypten, siger Lars Thykier, der formand for Danmarks Rejsebureau Forening til DR Nyheder.

Udenrigsministeriet oplyser, at de følger situationen i Egypten meget nøje, og vil lempe rejsevejledningen til det sydlige Egypten så snart forholdene bliver forbedret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk