Egypten sætter Hamas på liste over terrororganisationer

Egyptisk domstol har sat Hamas på listen over terrororganisationer, og det kalder Hamas for farligt.

Den palæstinensiske gruppe Hamas er chokeret over at blive sat på listen over terrororganisationer i Egypten. (Foto: Mohammed Saber © Scanpix)

En egyptisk domstol har besluttet at sætte den palæstinensiske gruppe Hamas på landets liste over terrororganisationer, oplyser statsmedier.

Tidligere på året besluttede Egypten at forbyde Hamas væbnede fløj, men nu er hele bevægelsen oplistet blandt organisationer, som Egypten mener udøver terror.

Den palæstinensiske gruppe kalder det chokerende og farligt i en skriftlig reaktion på beslutningen.

Chokerende og farlig

- Den egyptiske domstols beslutning om at sætte Hamas på listen over terrororganisationer er chokerede og farlig. Den er rettet imod det palæstinensiske folk, og dets modstandsfraktion, oplyser Hamas.

- Det får ingen betydning for Hamas-bevægelsen, som nyder respekt i hele nationen og af nationens ledere, lyder det fra Hamas.

Den politiske ledelse i Egypten har siden ekspræsident Mohamed Mursi blev væltet i sommeren 2013 revideret sin opfattelsen af, hvem der er venner og fjender af Egypten.

Broderskab står også på liste

Styret har blandt andet erklæret Det Muslimske Broderskab for en terrororganisation. Broderskabet, som via Mursi ledte landet fra 2012 til 2013, har haft tætte bånd til Hamas.

Egypten har flere gange tidligere spillet en hovedrolle i fredsforhandlinger mellem israelere og palæstinensere, senest i forbindelse med Gaza-krigen i sommeren 2014.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter