Egypten: Skyd og dræb angribende demonstranter

Egyptens indenrigsministerium advarer om, at man ikke vil tolerere nogen former for uro mod myndighederne, når den nye præsident offentliggøres.

Egyptens indenrigsministerium advarer om, at man ikke vil tolerere nogen former for uro mod myndighederne, når den nye præsident offentliggøres. (© Scanpix)

Skyd for at dræbe.

Det er ordren fra Egyptens indenrigsminister til hæren og politiet, hvis der opstår uro, når navnet på Egyptens første valgte præsident offentliggøres.

- Minister Mohamed Ibrahim har givet politiet ordre til at skyde for at dræbe mod alle, der forsøger at angribe politistationer efter resultatet er offentliggjort, siger indenrigsministeriets talsmand generalmajor Marwan Mustapha ifølge CNN.

Han oplyser også, at der er sat ekstra mandskab ind i sidegaderne ved Tahrir-pladsen i Kairo for at beskytte offentlige bygninger.

Erklærer sig selv som vinder

Det er søndag midt på eftermiddagen, at landets første demokratisk valgte præsident bliver annonceret.

Men timer før meddelelsen, kom den tidligere statsminister under Mubrak-styret med en fed erklæring på sin Facebook-side:

"Præsident Ahmed Shafik, Egypten 2012."

Bekymring

Påstanden om sejr falder i god tråd med flere dages modstridende meldinger om, hvem der fører kapløbet.

Shafik er oppe i mod Muhammed Mursi fra den politske del af Det Muslimske Broderskab.

Og blandt mange af de revolutions-venlige egyptere er der stor bekymring for, at Shafik, der tjente under den afsatte diktator Hosni Mubarak, vil give nyt liv til den gamle garde og ophæve de demokratiske tiltag, der trods alt kom, efter sidste års egyptiske revolution.

Egyptens militære råd har for nylig frataget en kommende præsident for særdeles meget magt, men det har dog lovet at give det tilbage, når rådet mener, at der er styr på landet.

Facebook
Twitter