Egyptisk militær bomber terrorbiler efter blodigt angreb

Præsident Abdel Fattah al-Sisi sætter hårdt mod hårdt efter terrorister i går dræbte over 300 personer i en moske på Sinaihalvøen.

Egyptiske kampfly har angrebet flere køretøjer, der tilsyneladende blev brugt under et terrorangreb på en moské på den nordlige del af Sinaihalvøen.

Angrebet kostede 305 personer livet, heriblandt 27 børn, og er dermed det blodigste i Egypten i nyere tid.

Egyptens militær oplyser lørdag ifølge nyhedsbureauet AP, at bilerne blev bombet tæt på al-Rawda-moskéen i byen Bir al-Abed, hvor angrebet fandt sted.

Sætter hårdt mod hårdt

Præsident Abdel-Fattah al-Sisi har lovet at sætte hårdt mod hårdt mod terrorisme i Egypten, forklarer DRs mellemøstkorrespondent Puk Damsgård i Kairo.

- Det er mere af den strategi, vi har set de seneste år, hvor egyptisk militær har bombet og, ifølge lokale kilder, har lagt hele landsbyer i ruiner.

Egyptens præsident Abdel Fatah al-Sisi. (Foto: handout © Scanpix)

Det kan dog i sidste ende være en farlig strategi, vurderer Puk Damsgård.

- Det er en strategi, der også giver bagslag, da krigen mod islamisterne har medført civile tab og til tider tilfældige arrestationer af egyptere i jagten på terrorister.

Egyptens præsident vil nu opføre et mausoleum for de omkomne. De menes primært at være sufier, tilhængere af en moderat og fredelig muslimsk sekt, der prædiker tolerance.

Netop derfor kan de være et mål for ekstremister, der ser sufier som frafaldne muslimer, forklarer Puk Damsgård.

Islamisk Stat kan stå bag

Ingen har dog endnu taget skylden for angrebet.

- Det formodes at være islamistiske militante som holder til på den nordlige del af Sinai. Det kan meget vel være en gruppe der kalder sig "Provinsen Sinai", som er Islamisk Stat, siger mellemøstkorrespondent Puk Damsgård.

- Hvis det er det, er det et signal fra Islamisk Stat om, at de stadig er der, at de er en magtfaktor, og at de kan begå disse angreb, selvom de har mistet deres territorier i Irak og Syrien.

al-Rawda-moskeen ligger i byen Bir al-Abd på Sinaihalvøen i det nordøstlige Egypten. (© DR Nyheder)