Egyptisk turisthotel angrebet: Flere danskere var helt tæt på

Her er, hvad vi ved om angrebet på Bella Vista Hotel og Resort, der fandt sted fredag aften i Hurghada.

Der hersker stor tvivl om antallet af sårede og dræbte samt deres nationalitet efter aftenens angreb. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Fredag aften blev turisthotellet Bella Vista Hotel og Resort i den egyptiske ferieby Hurghada angrebet af to mænd.

Det skabte kaos på hotellet, hvor der ifølge rejsebureauet Apollo opholdt sig 45 danskere, 9 nordmænd og 36 svenskere.

Der hersker stor tvivl om antallet af sårede og dræbte samt deres nationalitet efter angrebet. Nyhedsbureauet AP oplyser, at der er tale om to østrigere og en svensker, som er kørt på hospitalet, men ikke er alvorligt sårede.

Det svenske udenrigsministerium bekræfter sent torsdag aften, at en svensk statsborger er såret.

Først forlød det også, at der var en dansker iblandt, men det er senere blevet afvist af både lokalt politi til DR Nyheder og den egyptiske indenrigsminister til nyhedsbureauet Reuters.

Yndet dansk rejsemål

Hurghada er et yndet rejsemål blandet danskere, og flere danskere chartergæster var direkte øjenvidner til angrebet:

- Så kommer der en mand fra gaden. Han går ikke gennem hotellets åbning. Han går gennem restaurant-åbningen, og han har en pistol. Og så råber min 19-årige datter til den store på 21 år: 'Løb, han har en pistol'. De stormer ud af bagdøren på restauranten, siger 48-årige Janne Pfeiffer Brun Larsen, der er på ferie på hotellet med sine to døtre og sin kæreste, til DR Nyheder.

Gerningsmænd ankom med båd

Ifølge Reuters var der to angrebsmænd, som bar pistol, kniv og et selvmordsbælte.

Gerningsmændene ankom angiveligt til hotelområdet med båd.

Nogle medier oplyser, at pistolen var en attrap eller en umiddelbar ufarlig "startpistol", som det kendes fra atletik. Andre skriver, at gerningsmændene medbragte et sort flag med hvid skrift, som terrororganisationen Islamisk Stat er kendt for.

Venter på myndighederne

En af gerningsmændene er angiveligt blevet skudt og dræbt. En anden er alvorligt såret og blev anholdt, oplyser officielle egyptiske kilder til AP.

Det var i hvert fald, hvad den danske hotelgæst oplevede her til aften.

- Til sidst får vi lov til at komme ind på hotellet og går gennem politi og bevæbnede betjente ind i forhallen og videre ind. Og der ligger så den skudte gerningsmand. Jeg er under en meter fra ham, og han er sønderskudt, fortæller Janne Pfeiffer Brun Larsen fra Bella Vista Hotel.

De to danskere på Bella Vista-hotellet, som DR Nyheder har været i kontakt med, håber på at komme hjem hurtigst muligt.

- Vi er af sted med Apollo, og dem har jeg haft kontakt med, og de vidste ingenting om situationen. Vores fly går hjem på tirsdag, og umiddelbart synes Apollo, at vi skulle vente med at tage hjem til på tirsdag, og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger Stine Bilde Hansen.

Men hos Apollo Rejser afventer rejsebureauet det danske udenrigsministerium.

- Vi afventer en officiel udmelding fra myndighederne. Vi er i tæt samarbejde med Udenrigsministeriets borgerservice og ambassaden dernede, siger kommunikationschef i Apollo Rejser Glenn Bisgaard.

Hos Udenrigsministeriet har beskeden aftenen igennem været, at de undersøger sagen og ikke har yderligere kommentarer.