Ekspert: Helikoptere og satellit skal finde fransk flyver

Et fly er forsvundet et sted mellem Brasilien og Frankrig. Nu skal myndighederne forsøge at finde passagerflyet fra luften.

En fly fra Air France er tilsyneladende forsvundet med 228 mennesker om bord. Der er tale om en Airbus 330. (Foto: Jack Guez © Scanpix)

Et fransk passagerfly med 228 personer om bord er forsvundet. Kontakten med flyet forsvandt mens det befandt sig et sted over Atlanten på vej fra Brasilien til Frankring,

- Man sætter selvfølgelig straks en eftersøgningsoperation igang, siger Bo Pedersen, der er kommunikationsdirektør ved Naviair, som styrer flykontrollen i Danmark.

Radio, radar og satelitHan fortæller at der ikke er radardækning alle steder over Atlanterhavet, men at man nu vil gøre sit bedste for at finde frem til flyveren.

- Man bruger radio, raderdata og satellitovervågning og prøver mest præcist at beregne, hvor flyet befinder sig ud fra de data. Så sender man helikoptere eller fly eller begge dele ud for hurtigst muligt at finde fremt til flyet, hvis det skulle vise sig, at det ikke er i luften, siger Bo Pedersen, som ikke vil udtale sig om, hvorvidt det er sandsynligt, at flyet stadig er i luften et sted.

Myndighederne har nu sendt flere fly ud for at lede efter Airbussen, og i Charles de Gaulle lufthavnen i Frankrig har man ifølge CNN oprettet et krisecenter.

Facebook
Twitter