Ekspert: Mulig lukning af Airbnb i New York er sejr for hotelbranchen

Dropper man korte udlejningsperioder på Airbnb i New York, vil turister rykke tilbage til hotellerne, mener ekspert i turisme.

Guvernør i New York Andrew Cuomo skal tage stilling til, om han vil godkende loven. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Hotellerne vil nyde godt af, at udlejere på Airbnb i New York måske i fremtiden ikke vil kunne leje ud i mindre end 30 dage.

Det mener lektor i turisme ved Handelshøjskolen i København, CBS, Ana María Munar.

- Det er hotellerne, der kommer til at vinde på det. De fleste turister tager til New York i under 30 dage, så de newyorkere, der før har lejet ud, når de for eksempel er på ferie i et par uger, vil lide under det, siger hun.

I fredags stemte Senatet i staten New York en ny lov igennem, der vil forbyde udlejere på Airbnb at leje deres bolig ud, hvis det er under 30 dage. Folk, der prøver alligevel, vil få en bøde på op til 7.500 dollars svarende til næsten 50.000 kroner.

Det eneste, der mangler, er, at guvernør i New York Andrew Cuomo tager stilling til loven. Han kan enten skrive under eller nedlægge veto.

Ifølge Ana María Munar vil det være ærgerligt for mange turister, inklusiv danskere, hvis det ender med en underskrift. Airbnb har været et billigt og nemt alternativ til de dyre overnatningsforhold, der ellers er i byen.

Ikke færre turister

Selvom det billige alternativ måske bliver lagt i graven, så mener Ana María Munar ikke, at det kommer til påvirke antallet af turister i New York.

- Byen har haft millioner af turister, inden Airbnb kom frem. Det er ikke turister, byen vil mangle. Det vil ikke stoppe folk fra at tage af sted, siger hun.

New York er ikke det eneste sted, hvor Airbnb har problemer. Senest har Berlin forbudt virksomheden på grund af boligmangel.

Netop det perspektiv er forståeligt, og derfor kan det, ifølge Ana María Munar, være nødvendigt at lave en lov.

- Der er mange på Airbnb, der vælger at leje ud til turister, fordi de kan tjene mere. Problemet er bare, at dem, der faktisk bor i New York, får sværere ved at finde en lejlighed. Fra politisk side kan man være nødt til at tænke på borgerne, siger hun.