Ekspert om Trumps overgangshold: Usædvanligt at hans børn er med

Donald Trump har valgt, at tre af hans børn og svigersøn skal være en del af hans overgangshold.

Fra venstre ses hans tre børn Eric Trump, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump. Alle skal være en del af Trumps overgangshold. (Foto: STF © Scanpix)

USA's kommende præsident er i fuld gang med at sætte sit hold, der skal forberede overgangen fra præsident Barack Obama-administrationen til den nye indsættelsen af Donald Trump 20. januar 2017.

Indtil videre har Trumps nye hold vakt opsigt, fordi tre af hans børn er på listen. Donald Trump Jr., Eric Trump og Ivanka Trump skal være med til at sikre, at den amerikanske regeringsmaskine kører videre uden afbrydelse. Og også Ivankas mand Jared Kushner er en del af holdet.

Ifølge Mette Nørh Claushøj, der er ekstern lektor i amerikansk politik og politiske kampagner ved Københavns Universitet, er det langt fra normalt, at en kommende præsident vælger at inddrage sin familie.

- Det er helt vildt usædvanligt. En af de første regler i politiske kampagner er, at man skal holde familien udenfor. Det er endnu et punkt, hvor Trump har brudt alle normer, siger hun.

Trump har brug for sine børn

Dog kommer det ikke bag på hende, at Trump agerer, som han gør.

- Hvis man ser på Trump som person, så er det det samme i hans firma. Han er vant til at have sine børn tæt på sit professionelle liv og have dem som rådgivere. Trump har brug for at have nogle omkring sig, han stoler på. På den måde er det ikke underligt, siger hun og uddyber, at man sagtens kan forvente, at hans børn vil få en del at skulle have sagt.

- Det er her, det kan blive lidt grotesk. De kan sagtens få meget indflydelse. Rygterne siger, at de har haft en rolle i Donald Trumps beslutning om at fjerne New Jerseys guvernør, Chris Christie, fra posten som leder af overgangsteamet, forklarer Mette Nørh Claushøj.

Overgangsholdets opgave er blandt andet at hjælpe præsidenten med at finde de eksperter, rådgivere og ministre, der skal arbejde sammen med ham i de næste fire år. Donald Trump har udpeget kommende vicepræsident Mike Pence som formand.

Facebook
Twitter