Eksplosion i Oslo forårsaget af cannabis

En 27-årig mand er anholdt i Oslo, efter en eksplosion i en lejlighed, hvor han blandede cannabisolier.

En 27-årige beboer i et lejlighedskompleks i Oslo var i færd med at fremstille noget marihuana, men han havde ikke fuldstændig kontrol over de kemiske processer, som eksploderede mellem hænderne på ham.

Blanding af cannabisolier uden at have styr på processen synes at være årsagen til, at en eksplosion fredag indtraf i en lejlighed i den norske hovedstad Oslo. Vinduerne blev blæst ud, og lejligheden er raseret.

Dårlig kemi

Lejlighedens 27-årige beboer var i færd med at klargøre noget marihuana til weekenden, men han havde ikke fuldstændig kontrol over de kemiske processer, skriver Aftenposten.

- Angiveligt har han blandet noget cannabisolie for at fremstille marihuana, siger vagthavende Jon Rune Lande fra kriminalvagten i Oslo politidistrikt.

Ingen er kommet noget til ved eksplosionen på 9. etage i blokken i forstaden Haugerud fredag lige inden klokken 21. Glas og vinduesrammer blev blæst ud, og selve lejligheden beskrives som raseret.

- Det var ikke de store kvanta narkotika, der blev fundet i lejligheden. At kalde dette for en narkotikafabrik vil nok være en overdrivelse, siger Lande.

Chokerede naboer

Den 27-årige var alene i lejligheden, da eksplosionen indtraf. Han blev anholdt kort tid efter, sigtet for at have forårsaget eksplosionen.

Både politi og brandvæsen rykkede ud til lejligheden, efter at der blev slået alarm. Kort efter blev røgdykkere sendt ind. Indsatsleder Kjell Kverme fortæller, at det var chokerede naboer, som ringede og alarmerede politiet efter den kraftige eksplosion.

I første omgang mente politiet, at der var sket en eksplosion i en ovn i lejligheden. Flere lejligheder i blokken blev evakueret, og politiet afspærrede et stort område rundt om bygningen.

Et bombehold undersøgte lejligheden for at få årsagen til den voldsomme eksplosion, der altså skyldtes den 27-åriges eksperimenter med euforiserende stoffer.

Den 27-årige hjemmekemiker er blevet afhørt lørdag, og han har angiveligt ikke anmodet om at få beskikket en forsvarer.

Ritzau