Eksplosion på kemikaliefabrik i Spanien

Flere er såret, bekræfter de catalanske sundhedsmyndigheder.

Der er her til aften sket en eksplosion på en kemikaliefabrik i den spanske by Tarragona i Catalonien.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Ifølge de lokale myndigheder er mindst seks personer såret. To har fået alvorlige forbrændinger, én mindre forbrændinger og tre er lettere såret.

Desuden har en person mistet livet, da en bygning kollapsede, oplyser de lokale brandmyndigheder på Twitter.

De catalanske myndigheder har bedt alle i nærheden af området om at holde sig inden døre, indtil de kender konsekvenserne af kemikalieudslippet fra fabrikken.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at beredskabsstyrelsen i Catalonien oplyser, at eksplosionen betragtes som en 'kemisk ulykke', der startede som en større brand.

Der var til at begynde mistanke om, at der kunne være giftig røg. Den mistanke er blevet afkræftet, skriver beredsskabsstyrelsen på Twitter.

Der er i første omgang blevet sendt ti brandbiler til ulykken.

Tarragona ligger cirka 60 kilometer fra Barcelona.

TV 2 har talt med danske Helle Kettner, der bor i Tarragona og arbejder i Barcelona.

- Min seng rystede, og jeg hørte en høj eksplosion, da det skete, selv om jeg bor mellem syv og 10 kilometer væk fra stedet, hvor eksplosionen skete, siger hun til TV 2.

- Vi fik besked på, at vi skulle holde os inden døre i Tarragona, da eksplosionen skete. Men nu må vi godt gå ud igen. I to byer, der ligger tættere på, La Canonja og Vilaseca, skal folk stadig holde sig indendøre, siger hun til mediet.

Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, har været i kontakt med delstatsregeringen i Catalonien om situationen og tilbudt hjælp om nødvendigt.