Eksplosive pakker sendt til den britiske hær

Nordirske terrorister mistænkes for at stå bag eksplosive pakker sendt til britiske militær-kontorer.

Flere af den britiske hærs kontorer har modtaget pakker med mistænkeligt indhold. Her er det en person fra hæren, som er i gang med at sikre kontoret i Brighton, efter en af pakkerne dukkede op der. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

Den britiske regering har en formodning om, at det er nordirske terrorister, der tirsdag, onsdag og torsdag har sendt eksplosive pakker til en række af hærens hvervekontorer.

- Politiets bombeeksperter har taget sig af de syv pakker, siger en talskvinde for premierminister David Cameron ifølge nyhedsbureauet Reuters og tilføjer, at pakkerne bærer kendetegn fra den nordirske terrorisme.

Hun uddyber ikke, hvordan kendetegnene konkret peger mod Nordirland.

Leveret flere steder i landet

Cameron har torsdag deltaget i et krisemøde i regeringsudvalget for nødsituationer (Cobra), har terrorpolitiet efterforsket de syv pakker, der indeholder eksplosive stoffer.

En anonym kilde fortæller til nyhedsbureauet AFP, at pakkerne kunne have forvoldt skade.

Pakkerne er blevet leveret i rundt omkring i landet byerne Chatham, Reading, Aldershot, Brighton, Canterbury, Oxford og Slough.

Indkøbscenter evakueret

I Slough vest for hovedstaden London blev et indkøbscenter torsdag midlertidigt evakueret tæt på det kontor, der havde modtaget pakken.

- Når vi får en melding om en mistænkelig pakke, har vi en rutine, der betyder, at vi evakuerer området, hvis det er nødvendigt, indtil vi kan være sikker på, at der ikke er nogen fare, forklarer politichef Stan Gilmour til nyhedsbureauet AFP.

- Indholdet af pakkerne er mistænkeligt og vil nu blive sendt til undersøgelser, tilføjer han.

/ritzau/