Ekstremister er stadig i nedlagt bosættelse

Omkring 250 aktivister fra den ekstreme religiøse fløj blandt de jødiske bosættere befinder sig stadig i en nedlagt bosættelse på den besatte Vestbred. Militæret har ikke besluttet om de skal smides ud i dag.

Flere tusinde - hovedsagelig unge - bosættere mødte op i Homesh. Mindfst 250 er der endnu. (Foto: Menahem Kahana © Scanpix)

Omkring 250

aktivister
fra den ekstreme religiøse fløj blandt de jødiske bosættere befinder sig stadig i en nedlagt bosættelse på den besatte Vestbred.

Politi og militær har spærret alle adgangsveje til den nedlagte bosættelse, Homesh, der blev rømmet efter ordre fra den israelske regering i 2005. De vil senere i dag beslutte om aktivisterne skal fjernes fra Homesh i dag, eller om det skal vente til i morgen, skriver det israelske dagblad The Jerusalem Post.

Mobilisering

Over 2.500

aktivister
kom mandag til Homesh, og ifølge aktionens organisatorer er der tale om det første skridt i en mobilisering, der skal føre til genetableringen af de jødiske bosættelser, der i 2005 blev rømmet på
premierminister
Ariel Sharons ordre.

Aktionen i Homesh forløb nogenlunde fredeligt. Begge parter er forsigtige med at udløse en konfrontation. Rømningen af den ulovlige bosættelse Amona i februar sidste år var så tæt på at ende i et blodigt kaos, at der nu er en vis

tilbageholdenhed
når det gælder henholdsvis provokationer og magtanvendelse.

Aktivisterne benyttede dog nattemørket til at skære dækkene op på nogle af militærets jeeps, skriver Jerusalem Post.

De yderliggående bosættere erklærer at forsøget på at genbosætte Homesh kun er begyndelsen "på en langsigtet kamp". Også i Hebron, i den sydlige del af

Vestbredden
, er ekstremistiske bosættere gået i offensiven. Jødiske bosættere er rykket ind i endnu en bygning i bykernen, der ifølge palæstinensiske kilder er palæstinensisk ejendom.

Facebook
Twitter