Elefanter slagtes til ære for Mugabes fødselsdag

Det har vakt udbredt kritik, at den mangeårige leder af Zimbabwe fejres ved, at to elefanter må lade livet.

Zimbabwes president Robert Mugabe fejrer sin fødselsdag ved at slagte to elefanter. (Foto: ALEXANDER JOE © Scanpix)

Præsident Robert Mugabe, der har ledet Zimbabwe i 35 år, fejrer lørdag sin 91-års fødselsdag, mens tilhængere forbereder festligheder ved Victoria-vandfaldene, hvor to elefanter skal slagtes til ære for landets mangeårige leder.

Mugabes fødselsdag finder sted, dagen efter at EU har forlænget et rejseforbud og en indefrysning af hans aktiver, mens han bruger lørdag på at deltage i de mange fester, der er arrangeret til ære for ham.

Den største fest finder dog først sted næste lørdag på et luksushotel og golfområde ved vandfaldet, der er et af verdens største og ligger på grænsen til Zambia.

Omkring 20.000 gæster ventes at deltage i den store fest, hvor to elefanter altså må lade livet.

Det har dog medført en del kritik.

Forarget over nyheden

Johnny Rodrigues, formand for Zimbabwes bevarings-organisation, betegner planerne som værende fuldstændig uetiske.

- Jeg er fuldstændig forarget over nyheden, siger han.

- Vi hævder at have den bedste politik for bevaring i verden, men vores præsident går ikke forrest som et godt eksempel. Hvordan kan han tale imod krybskytteri, når han tillader at dette sker, siger Johnny Rodrigues.

Tendai Musasa, der står bag konservatoriet i Victoria-vandfaldene, siger, at han donerede elefanterne, fordi det siger meget om, hvordan jeg holder præsidenten i høj agtelse.

Mugabe har længe været udsat for kritik for at undertrykke den politiske opposition, for at håndtere landets økonomi dårligt og for at lede en af verdens mest korrupte regeringer, ifølge Transparency International som bekæmper politisk korruption.

Afrikas ældste leder og hans kone Grace blev ramt af EU-sanktioner i 2002, da Bruxelles beskyldte ham for valgsnyd og at bryde menneskerettighederne.

/ritzau/dpa

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter