Opdatering: Artiklen er opdateret med resultatet af afstemningen.
Skal Elon Musk træde tilbage som direktør for Twitter?
Ja, mener et flertal af brugerne.
Det er i hvert fald resultatet af en online-afstemning, som Twitter-ejer Musk selv har oprettet.
Da afstemningen var udløb ved middagstid, havde 57,5 procent af brugerne svaret ja til, at Musk skal forlade chefstolen.
Det kan ekspert i digitale medier Astrid Haug godt forstå. Hun hældte også selv til at trykke på ja-knappen.
- Jeg synes ikke, at han har gjort det særligt godt. Det ville være fornuftigt, hvis han fandt en anden til at være direktør, siger hun.
For det har været nogle vilde uger, siden milliardæren Elon Musk, der også er direktør for elbilproducenten Tesla og rumfartsfirmaet SpaceX, i slutningen af oktober overtog kontrollen med Twitter.
Han lagde ud med massefyringer, inviterede den tidligere præsident Donald Trump tilbage på platformen, beskyldte Twitters tidligere moderationspolitik for at være venstreorienteret og suspenderede så i sidste uge kritiske journalister fra store amerikanske medier.
Korrespondent: Amatøragtigt og udemokratisk
DR's tech-korrespondent, Henrik Moltke, har med undren fulgt forløbet.
- Man må håbe for Musk og Twitter, at resultatet bliver, at han skal træde tilbage, og han så finder en kompetent direktør, og at han holder op med at lave de her hovsa-beslutninger, fordi det vil ødelægge Twitter, siger han.
I det hele taget burde den slags beslutninger slet ikke overlades til en online-afstemning, mener Henrik Moltke.
- Det får det hele til at se amatøragtigt og udemokratisk ud, siger han.
- Det er Elons fans og følgere, man spørger, og hvem der tilfældigvis ser det. Mange af de her fans har flere end en stemme og 'bot-konti'. Musk bruger i mine øjne Twitter-afstemninger til at bekræfte sine egne valg, så de fremstår legitime, siger han.
I går forbød Twitter pludselig, at brugerne linkede til konkurrenten Mastodon og andre sociale medier.
En beslutning, som Henrik Moltke kalder "absurd" og sandsynligvis i strid med EU's regler for digital konkurrence.
Musk har siden undskyldt og sagt, at fremtidige ændringer i retningslinjerne vil blive annonceret i god tid.
Den slags er useriøst for et socialt medie, siger DR's tech-korrespondent.
- Hvis vil skal have en illusion om, at Twitter er en form for et digitalt bytorv og ikke bare en privat virksomhed, der kun handler om Musk, og at der hersker en eller anden form for ytringsfrihed på platformen, som Elon Musk jo har slået på tromme for, så går det ikke, at han træffer sådan nogle beslutninger på baggrund af Twitter-afstemninger blandt sine følgere eller udelukker journalister på baggrund af, hvem han kan lide eller ej, siger DR's tech-korrespondent.
- Han burde selv indse, at det klogeste er at trække sig som CEO og lade vigtige beslutninger omkring moderation og regler være op til en gruppe kvalificerede personer, der tænker grundigt over tingene, siger Henrik Moltke.
Massefyringer og falske profiler. Der har været turbulens på Twitter, siden verdens rigeste mand overtog roret.
Se vores explainer: 'Hvad vil Elon Musk med Twitter?'
Musk er under pres
Afstemningen kan også være udtryk for, at Elon Musk er blevet presset til at træde et skridt tilbage, vurderer Astrid Haug. For eksempel af de investorer blandt andet i Qatar og Saudi-Arabien, som har skudt penge i Twitter-købet.
- Der er allerede spekulationer, om han gør det her af egen fri vilje, eller om han bliver presset, fordi han var til VM-finale i Qatar, hvor han stod med de her saudiere. Desuden er der flere store Tesla-investorer, som er utilfredse med, at han udhuler værdien af Tesla for at holde gang i det her Twitter-eventyr, siger hun.
Aktiekursen på Tesla er styrtdykket, siden Musk kastede sig over Twitter.
Det skyldes ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i investeringsbanken Nordnet, både at Elon Musk nu har mindre fokus på at producere el-biler, og frygten for, at han på et tidspunkt får brug for at sælge ud af sine Tesla-aktier for at skyde flere penge i Twitter.
Økonom: Han forsøger en håndbremsevending
Siden Elon Musk købte Twitter for 44 milliarder dollar, er annoncørerne flygtet fra platformen. Musk har flere gange sagt, at Twitter risikerer at gå konkurs.
Men det udfald mener Per Hansen ikke står lige for.
- Det ville i så fald være den dårligst forberedte investerings-case i historien, hvis man gik konkurs, kort tid efter at man har vurderet, at virksomheden er 44 milliarder dollar værd, siger han.
Men Elon Musk har brug for at skabe indtrykket af, at det haster, hvis han skal gennemføre sine store ændringer, forklarer Per Hansen.
- Det er ligesom, når en statsminister siger, at der er brug for reformer. Så lægger man også altid ud med at sige: "Det er grumme tider. Vi er allesammen nødt til at bære byrden". Det er det samme, Elon Musk gør, siger han.
Twitter kører nemlig med underskud, og Elon Musk forsøger at ændre forretningen, så man bruger færre penge og tjener mere på brugerne.
Blandt andet ønsker Elon Musk at afkræve brugerne 8 dollar om måneden for at have en verificeret konto. Den slags turnaround af en virksomhed tager tid.
- Det, der normalt ville tage tre år, forsøger han at lave på tre måneder, siger Per Hansen.
- Det er som en håndbremsevending. Elon Musk drejer på rattet og hiver i bremsen samtidigt, og der er stor risiko for, at bilen spinner ud af kontrol, siger økonomen fra Nordnet.