Elon Musk tilbyder hjælp til at redde drengene i grotten

Den fysikuddannede milliardær har sendt ingeniører til Thailand.

Redningsfolk fra hele verden hjælper for at redde de indspærrede drenge og deres fodboldtræner. Nu også Elon Musks The Boring Company. (Foto: Ye Aung Thu © Scanpix)

Mens redningsmandskabet knokler mod tiden og monsunregnen for at få 12 fodbolddrenge og deres træner ud af en grotte i det nordlige Thailand, tilbyder mange mennesker fra hele verden deres hjælp for at få dem alle ud.

Den seneste er milliardæren Elon Musk, som blandt andet ejer SpaceX og Tesla.

Elon Musks firma The Boring Company har allerede mandskab på vej til Thailand. Det skrev Elon Musk på Twitter tidligere i dag.

Holdet fra The Boring Company lander lørdag morgen lokal tid, og tilbyder deres hjælp med at få de indespærrede fodbolddrenge og deres træner ud.

Elon Musks selskab The Boring Company deltager i redningsaktionen i Thailand. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En af de frivillige dykkere døde tidligere i dag på grund af iltmangel i grotten.

Selskabet Boring Company har erfaring i at bore underjordiske tunneller i Los Angeles, og det kan være en mulig løsning i området ved grotten, skriver Elon Musk på Twitter.

At bore tunneller vil gøre det muligt at indsætte et rør af nylon med en diameter på en meter gennem grottenetværket. Elon Musk slår samtidig fast, at der kan være mange lokale, indviklede forhold i grotte-området. Forhold der er vanskelige at forholde sig til, hvis man ikke selv er fysisk på stedet.

Ingeniører og eksperter har hele dagen undersøgt det bjerg, der omgiver grotten, for sprækker og spalter, som man muligvis kunne bruge i forbindelse med en boring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk