En bevægende mindegudstjeneste i Oslo

Statsminister Jens Stoltenberg sagde i sin mindetale i Oslo Domkirke, at ethvert dødsfald er en tragedie. Tilsammen er det en national tragedie.

Kong Harald og biskoppen er her på vej ind til en mindehøjtidelighed i Oslo Domkirke. (© DR)

Hele det officielle Norge deltager i dag i et mindegudstjeneste i Oslo Domkirke for de mange dødsofre for de to terroraktioner fredag mod henholdsvis regeringsbygninger i Oslo centrum og øen Utøya.

'Messe for sorg og håb' er navnet på søndagens gudstjeneste i Oslo domkirke, som mange stod i kø for at deltage i.

Kong Harald og dronningen Sonja deltog i gudstjenesten sammen med prinsesse Märtha og Ari Behn.

Kronprinsparret er i Norderhov kirke i Ringerike tæt på Utøya, som også arrangerer sørgegudstjeneste. Her deltog også udenrigsministeren og fiskeriministeren.

En meget bevæget statsminister

Statsminister Jens Stoltenberg kom til Oslo domkirke sammen med sin kone Ingrid Schulerud og AUF-leder Eskil Pedersen, og de lagde alle tre en hvid rose i blomsterhavet foran kirken.

Efterfølgende sagde en meget bevæget Jens Stoltenberg, at det i dag er tid for sorg.

- I dag skal vi tillade os at sørge og mindes de døde. Hver og en, der er gået bort, er en tragedie. Tilsammen er det en national tragedie, sagde statsministeren.

- Snart bliver navne og billeder offentliggjort, og så træder omfanget af ondskaben frem i al sin gru. Det skal vi også klare, sagde statsministeren.

Stoltenberg sagde til slut, at han midt i det tragiske er stolt af at bo i et land, der magter at stå oprejst midt i en sådan en tragedie.

FacebookTwitter