Én dansker savnet i flyulykke

Det danske udenrigsministerium har nu meldt ud, at én dansker er meldt savnet i forbindelse med det franske fly, som forsvandt i morges.

Pårørende i lufthavnen i Rio de Janeiro bliver ført over til et venteområde, hvor de kan vente på information. (© Scanpix)

En dansk kvinde kan være om bord på passagerflyet, som formentlig styrtede i Atlanterhavet i tidligt i morges.

Det oplyser det danske udenrigsministerium. Tidligere på dagen meldte pårørende ud, at i alt seks danskere formentlig var med på flyveren. Men nu er tallet nede på én enkelt dansker, da de andre, som man frygtede var savnet, har meldt sig.

Det er endnu ikke sikkert, at den ene dansker var med på flyveren, da passagerlisten endnu ikke er frigivet.

Størstedelen fra Brasilien og Frankrig

Langt de fleste af passagerne er fra Frankrig eller Brasilien, oplyser Air France til Reuters.

Ialt 228 personer var om bord på flyveren, og en tredjedel af passagerne er franskmænd, mens 80 af dem er fra Brasilien.

Derudover oplyser det svenske udenrigsministerium at det skønner, at mellem to og fire svenskere kan have været ombord på flyveren. Og i Norge mener udenrigsministeriet, at tre landsmænd var passagerer.

Alle venter på passagerliste

- Den endelige passagerliste over, hvem der var med det fly, er det, som alle, familier, pårørende og landenes regeringer, venter på nu, siger Inge Durant, leder af Udenrigsministeriets borgerservice.

Hun håber, at passagerlisten frigives i løbet af aftenen.

- Men vi har forståelse for, at de franske myndigheder skal tjekke listerne igen og igen og være fuldstændig sikre i deres sag, siger Inge Durant.

Myndighederne forsøger at finde flyet

Myndighederne leder nu efter flyet ud for Brasiliens nordvestkyst. Man mener at det er styrtet i vandet cirka 300 kilometer fra kysten.

Ifølge de seneste oplysninger, var den sidste kontakt til flyet klokken halv fire i morges dansk tid.

Man ved, at flyet fløj ind i et uvejr med torden og stærk vind. Flyvelederen havde derefter ingen radiokontakt med piloterne, men flyet udsendte et automatisk signal om, at det havde tekniske problemer. Og myndighederne regner med, at et lyn kan havde ramt flyet.

De pårørende bliver tilbudt krisehjælp.

Facebook
Twitter