Én død efter bil har påkørt mennesker i London

En person er død og flere såret. Politiet efterforsker det som et muligt terrorangreb.

En person er død og otte er bragt til hospitalet, efter at de natten til mandag er blevet ramt af en varevogn i den nordlige del af London i nærheden af en moské.

Mindst to af de sårede er i kritisk tilstand.

Det oplyser politiet i den britiske hovedstad på et pressemøde.

- Dette var et angreb på London og alle borgere i London, og vi skal alle stå sammen mod ekstremister uanset deres årsag, sagde politichef Neil Basu og fortalte ligeledes, at politiet ikke ved med sikkerhed, om personen er død som følge af angrebet.

Hændelsen er sket på Seven Sisters Road, der ligger tæt på moskéen Finsbury Park Mosque og det islamiske kulturcenter, Muslim Welfare House. Alle ofrene var en del af det muslimske samfund. En person er efterfølgende blevet anholdt.

Tidligere oplyste Metropolitan Police, at

køretøjets
fører - en mand på 48 år - blev fundet og tilbageholdt af offentligheden på stedet og blev derefter anholdt af politiet i forbindelse med hændelsen.

Han er bragt til hospitalet for at blive undersøgt og vil blive taget i politiets varetægt, når han er udskrevet.

På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at der er flere

gerningsmænd
involveret
, fortæller politichef Neil Basu fra politiet i London på
pressemødet
.

Ifølge en lokal radiostation har politiet afspærret et område ved undergrundsstationen Finsbury Park, skriver Reuters.

May: Bliver undersøgt som muligt terrorangreb

Ifølge Reuters har Storbritanniens

premierminister
, Theresa May, oplyst, at nattens hændelse bliver efterforsket som en mulig terrorhandling af den britiske antiterrorenhed og kalder den "forfærdelig".

- Alle mine tanker går til de

kvæstede
, deres
pårørende
og beredskabstjenesten på stedet, siger hun.

Også

Londons
borgmester, Sadiq Khan, udtrykker sin sorg i en
pressemeddelelse
.

- Ligesom de frygtelige angreb i Manchester, Westminster og London Bridge er det her også et angreb på alle vores fælles værdier af tolerance, frihed og respekt, skriver han.

Politiet var massivt til stede i nat:

Borgmesteren oplyser, at der vil være flere betjente i området for at berolige befolkningen - specielt dem der holder ramadan.

Påkørslen skete netop, som en aftenbøn i forbindelse med ramadanen var afsluttet i den nærliggende moske.

Det Muslimske Fællesråd i Storbritannien kaldte hændelsen for en "bevidst handling" kort tid efter det skete, skriver

BBC
.

  • Her til morgen er politiet i gang med at afhøre lokale i området. Øjenvidner sige til mediet Al Arabiya, at de så varevognen speede op, hvorefter den kørte ind i en café ved moskéen. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  • Både politi og teknikere er på opgaven for at samle spor efter angrebet. Påkørslen skete cirka 20 minutter efter midnat. Én person er omkommet, og ti personer er kommet til skade. (Foto: Neil hall © Scanpix)
  • Og der er stadig et stort politiopbud ved Finsbury Park, hvor politiet politiet holder vagt. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  • Premierminister Theresa May har oplyst, at politiet behandler sagen som "potentiel terror". (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)
  • Lokale i Finsbury Park er dybt chokerede over angrebet. Londons borgmester, Sadiq Khan, har sagt, at der vil være ekstra sikkerhedsstyrker på gaden de kommende dage til at beskytte muslimer, der fejrer ramadanen. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)
  • Sådan så det ud i nat, da et massivt politiopbud blev kørt i stilling tæt på en moské på Seven Sisters Road i den nordlige del af London. Politiet afspærrede området tæt på Finsbury Park Mosque, og et større antal ambulancer blev sendt til stedet (Foto: CHLOE JIHYEON LEE © Scanpix)
  • Området blev afpærret i nat. Den mulige gerningsmand blev tilbageholdt af civile, før politiet ankom til gerningsstedet og anholdt ham, oplyser politiet. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix) (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)
  • Angrebet skete nær Finsbury Park i den nordlige del af London og bliver efterforsket som et muligt terrorangreb. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)
  • Muslimer i området gav sig til at bede ved Finsbury Park efter angrebet. Ifølge Muslim Council of Britain, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger i Storbritannien, var det medlemmer af moskéen, der blev ramt af varevognen. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
1 / 9

Beredskabet i London og det øvrige Storbritannien er højt efter flere angreb har ramt landet på få måneder.

Angreb i Storbritannien