En død efter slagsmål på svensk asylcenter: Efterforskes som drab

- Jeg tænkte "fan också", siger Migrationsverkets chef i landsdelen.

Afspærring ved asylcentret i Ljusne, hvor et slagsmål endte med et drab. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

En mand er død og tre andre såret, efter at flere personer lørdag kom i slagsmål på et asylcenter udenfor Söderhamn i Sverige.

Det hele eskalerede, da en af dem trak en kniv eller anden skarp genstand. Derfor efterforskes sagen fra start som drab og drabsforsøg, skriver flere svenske medier.

- Personen døde tilsyneladende i en privat bil, da man var ved at køre ham på sygehuset, siger politiets pressetalsmand Christer Nordström til Aftonbladet.

De tre sårede er 15-24 år og uden for livsfare.

Anmeldelsen kom allerede ved 15-tiden. Men først ved 22-tiden blev beboerne evakueret, og derefter stormede politiet med automatvåben og skjolde en trappeopgang på asylcentret.

Flere episoder på svenske centre

Det er endnu uklart, hvor mange der var med i slagsmålet, og hvorfor det overhovedet fandt sted.

Men Migrationsverkets enhedschef ved modtageenheden i Söderhamn mener, at det drejer sig om en uoverensstemmelse mellem forskellige nationaliteter. Det siger han til den svenske statsradiofoni SVT.

Det er kun tre uger siden, at en ung kvindelig ansat blev stukket ihjel på et modtagecenter ved Göteborg. Andre asylcentre har skabt overskrifter efter uro, men det er første gang, der er uro i Ljusne.

- Jeg tænkte "fan också". Vi havde planlægningsdage i torsdags og fredags, og der sagde jeg faktisk, at "vi skal være glade for, at det, som er sket andre steder i Sverige, ikke er sket her i Söderhamn og Ljusne". Og så sker det her. Det er utroligt beklageligt og meget sørgeligt, siger Migrationsverkets enhedschef i Söderhamn, Lars Ulander.

Søndag er efterforskningen stadig i fuld gang.

- Der er stadig en masse spørgsmål, vi ikke har svar på. Eftersom vi skal have tolke på, kommer det til at tage et stykke tid, siger politiets talsmand natten til søndag.

De ansatte er alle uskadte.

Facebook
Twitter