En milliard mennesker sulter

FNs fødevare- og Landbrugsorganisation, FAO, fastslår i en ny rapport, at over en milliard mennesker verden over sulter. Det er 100 millioner flere end i fjor.

Over en milliard mennesker verden over sulter vurderer FNs fødevare- og Landbrugsorganisation. Det er ca. en sjettedel af jordens befolkning. (Foto: Mikkel Østergaard © DR Regionalen)

FNs fødevare- og Landbrugsorganisation, FAO, fastslår i en ny rapport, at over en milliard mennesker verden over sulter. Det er ca. en sjettedel af jordens befolkning. Og det er 100 millioner flere end i fjor.

I modsætning til tidligere er det ikke naturkatastrofer, tørke eller fejlslagen høst, der er årsagen, men den økonomiske krise, der har ramt så godt som alle lande i verden, fremgår det af rapporten.

Sult kan føre til ufred

Sultkrisen udgør ikke kun en personlig tragedie, men udgør en stor fare for fred og sikkerhed i verden, da lande risikerer omfattende social uro, hedder det i rapporten.

Krisen er desuden forværret af, at rige industrilande på grund af krisen ikke længere har råd til eller er villige til at yde hjælp til de allerfattigste lande.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk