Én million mennesker vil storme Area 51: Det amerikanske militær er klar til at forsvare sig

En begivenhed på Facebook opfordrer til, at man møder op ved militær-basen og stormer anlægget.

Militærbasen Area 51 ligger i staten Nevada, der blandt andet er kendt for at have flere steder, hvor lokale påstår, at man regelmæssigt kan spotte UFO'er. (Foto: © BEN WENZ, Scanpix)

Det amerikanske luftvåben har nu på det kraftigste opfordret folk til at holde sig udenfor militærbasens område, der er lukket for offentligheden.

Det sker efter en begivenhed på Facebook har tiltrukket så meget opmærksomhed, at luftvåbnet har været nødt til at reagere.

- Area 51 er et træningsanlæg for det amerikanske luftvåben, og vi fraråder enhver person at forsøge at komme ind på det område, hvor vi træner bevæbnede amerikanske styrker, siger talskvinde for luftvåbnet, Laura McAndrews og fortsætter:

- Det amerikanske luftvåben er altid klar til at beskytte USA og dets faciliteter.

Hun uddyber dog ikke detaljerne for, hvordan de vil reagere overfor potentielle indtrængere, skriver The Independent.

Begivenheden er sat til at finde sted den 20. september.

Satirisk begivenhed

Hele sagen startede med, at der blev oprettet en begivenhed på Facebook under navnet 'Storm Area 51, de kan ikke stoppe os alle'.

Initiativtageren til begivenheden er en Facebook-side, som laver humoristiske indslag - eller memes.

I beskrivelsen for begivenheden kræver arrangørerne, at de vil se de aliens, som de mener militær-basen gemmer på:

- Vi mødes alle ved Area 51's turistattraktionscenter og koordinerer vores fremrykning. Hvis vi laver et Naruto-løb, så kan vi bevæge os hurtigere end deres projektiler. Lad os se de aliens.

I skrivende stund er der over én million mennesker, som deltager i begivenheden, mens yderligere 900.000 er interesseret.

Og det er altså den store tilslutning til den - angiveligt - satiriske begivenhed, som har fået luftvåbnet til at reagere med deres advarsel.

Konspirationsteorier omkranser basen

I årtier har basen været genstand for kontroverser, da mange konspirationsteoretikere påstår, at basen bliver brugt som lager for alle de UFO'er, som det amerikanske militær ifølge konspirationerne har indsamlet.

Den amerikanske regering har altid kategorisk afvist, at der skulle eksistere aliens eller UFO'er på basen.

Det har dog ikke stoppet filmskabere, da der er blevet lavet flere dokumentarer og spillefilm omkring basen og dens påståede opmagasinering af aliens og genstande fra det ydre rum.