En person dræbt under uroligheder i Portland

Natten til søndag er en person dræbt i et sammenstød mellem forskellige demonstranter i amerikanske Portland.

Portland har gennem en længere periode haft sammenstød mellem demonstranter og politi. (Foto: © Nathan Howard, Scanpix)

En person er død efter skud under uroligheder i den amerikanske by Portland.

Det oplyser det lokale politi ifølge nyhedsbureauet Reuters. Der er endnu ikke blevet oplyst detaljer om identiteten på den døde person.

Dødsfaldet er sket natten til søndag, hvor demonstranter fra forskellige grupper stødte ind i hinanden.

De seneste måneder har Portland hyppigt lagt gader til demonstrationer, som i flere tilfælde har taget en voldelig drejning, skriver Reuters.

Flere er anholdt af politiet

Ifølge politiet er dødsfaldet natten til søndag sket i centrum af Portland. Flere er blevet anholdt af politiet.

- Der er en politisk demonstration i hele centrum af Portland. Der har været nogle tilfælde af vold mellem demonstranter og moddemonstranter.

- Betjente har grebet ind og i nogle tilfælde foretaget anholdelser, skriver det lokale politi på Twitter.

En talsperson fra politiet har over for tv-stationen KGW News, der er tilknyttet mediehuset NBC, bekræftet, at en person er blevet dræbt af skud.

- Jeg kan bekræfte, at der har været skud, og at en person er død, siger talspersonen til KGW News og tilføjer, at politiet er i den tidlige fase af en drabsefterforskning.

Spændinger i Portland i næsten tre måneder

På tværs af USA har der i flere måneder været demonstrationer mod racisme og politivold. Startskuddet til demonstrationerne var drabet på den sorte mand George Floyd, som i slutningen af maj blev kvalt under en anholdelse.

I Portland specifikt har der været spændinger mellem forskellige demonstranter hver aften i næsten tre måneder, efter at George Floyd døde, skriver Reuters.

I juli besluttede den amerikanske regering ledet af præsident Donald Trump at sende føderale styrker til Portland for at dæmme op for demonstrationerne.

/ritzau/