En tredjedel færre børnearbejdere på kloden

Det går den rette ved med udryddelsen af børnearbejde, men det går for langsomt, siger FN-organisation.

Der er blevet markant færre børnearbejdere. Men udviklingen går for langsomt, mener ILO. På billedet unge piger samler flasker i Phnom Penh, Cambodia. (Foto: MAK REMISSA © Scanpix)

Antallet af børnearbejdere på globalt plan er faldet med knap en tredjedel siden år 2000, viser en ny rapport fra FNs Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

Rapporten er offentliggjort før en stor international konference om børnearbejde i Brasilien i oktober.

De aktuelle tal fra FN-organisationen viser, at der sidste år var 168 millioner børnearbejdere, mens tallet for 13 år siden var 246 millioner.

ILO: Fremad, men for langsomt

Rapporten sætter også fokus på, at antallet af børn, der arbejder med risikobetonede eller sundhedsskadelige opgaver, er faldet fra 171 millioner til 85 millioner siden 2000.

- Vi bevæger os i den rigtige retning, men det går stadig for langsomt, siger ILOs generalsekretær, Guy Ryder.

- Hvis vi seriøst ønsker at udrydde børnearbejde inden for en overskuelig fremtid, så skal vi tage grundigt fat i dette problem på alle niveauer. Der er 168 millioner gode grunde til at gøre dette, siger generalsekretæren i en pressemeddelelse.

- Vi når ikke målet

ILO har sat som mål at udrydde alt farligt børnearbejde inden 2016. Dette arbejde inkluderer job inden for landsbrug, minedrift og byggeri.

- Men vi kommer næppe til at nå det mål - ikke som indsatsen er i øjeblikket.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter