Endnu en af Trumps mænd forlader Det Hvide Hus

Sebastian Gorka, en af præsidentens store forsvarer og rådgiver, stopper i sin stilling.

Sebastian Gorka arbejder ikke længere som en af Donald Trumps rådgivere. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

Endnu en af USA's præsident Donald Trumps rådgivere har pakket sit kontor ned og er på vej ud af Det Hvide Hus.

Denne her gang er det rådgiveren Sebastian Gorka, der har forladt sin post. Det er uklart, om Gorka er blevet fyret eller forlader stillingen efter eget valg, skriver Reuters.

- Sebastian Gorka sagde ikke op, men jeg kan bekræfte, at han ikke længere arbejder i Det Hvide Hus, citerer Reuters en talsperson fra præsidentkontoret for at udtale.

Gorka gav Trump råd og vejledning om amerikanernes sikkerhed og antiterrorindsats.

Og han var kendt som en af præsidentens helt store forsvarere, som ofte hyldede og forsvarede Trumps budskaber på tv, skriver CNN.

Ifølge CNN var hans rolle uden for tv-skærmen mindre defineret, og han havde ifølge mediet ingen stor indflydelse i forhold til at træffe de reelle politiske beslutninger.

Reuters skriver, at Gorka angiveligt ikke var tilfreds med præsidentens seneste beslutning om at lade de amerikanske soldater blive i Afghanistan. Under valgkampen proklamerede Trump, at han gik ind for en tilbagetrækning, men har som præsident valgt den modsatte linje.

Gorkas afgang kommer en uge efter, at hans allierede, den ultra-konservative chefstrateg Steve Bannon, fik en fyreseddel. De to arbejdede sammen på det ultra-konservative medie Breitbart, hvor Bannon var chefredaktør.

Hans exit fra Det Hvide Hus kommer i rækken af flere andre fratrædelser fra mere eller mindre prominente rådgivere til Trump, som enten er blevet fyret eller har sagt deres stillinger op.

/DR Nyheder/