Endnu en dag på kontoret: Assad upåvirket af angreb i video

Syriens præsident fremstiller nattens angreb som en sejr for regimet.

Det syriske regime offentliggjorde denne otte sekunder lange video i morges.

Syriens præsident Bashar al-Assad har offentliggjort en video, hvor han tilsyneladende møder på arbejde i dag som om, alt var normalt, selv om USA, Storbritannien og Frankrig få timer tidligere angreb landet.

Den otte sekunder lange video, der blandt andet blev lagt på beskedtjenesten Telegram, viser præsidenten, der med attachemappe i hånden og uden sikkerhedsvagter går ind i en marmorbeklædt bygning.

Neden under videoen står teksten ”modstandsdygtighedens morgen”.

- Assad har ikke givet nogen interview efter angrebet, men det er meget tydeligt, at præsidenten ønsker at sende et signal til både omverdenen og sit eget folk om, at det her ikke er noget, der ryster ham, og at for ham er det her en almindelig dag på kontoret, siger Mellemøst-korrespondent i DR Nyheder Michael S. Lund.

En sejr

De syriske statsmedier følger samme linje, fortæller korrespondenten.

- De fremstiller angrebet fra USA, Frankrig og Storbritannien som en sejr for syrerne, fordi de har stået imod angrebet. Så Assad prøver at skabe et billede af, at han på et eller anden måde har vundet, siger Michael S. Lund.

Nattens angreb var ifølge de foreløbige oplysninger rettet mod tre anlæg, som USA mener bliver brugt i produktionen af kemiske våben. Men endnu er der ikke tegn på, at Syriens militære formåen har lidt større tab.

- Der er nogle rygter, men lige nu ser det ikke ud til, at man har ramt for eksempel militærbaser eller luftbaser i større grad, og det var ellers noget, man havde frygtet fra syrisk side.

- Man har i de seneste dage evakueret en række militærbaser og militære lufthavne, men det blev et mindre angreb, end Syrien havde frygtet.