Endnu en serber på vej til Haag

Miroslav Radic, en forhenværende kaptajn i den jugoslaviske hær, kommer i dag til Haag. Her skal han fremstilles for FNs krigsforbryderdomstol. Radic mistænktes for at have deltaget i drabet på 200 ikke-serbere i Vukovar i 1991.

Miroslav Radic, som beskyldes for krigsforbrydelser og harundgået tilfangetagelse gennem flere år, blev i går udleveret tilFN-tribunalet vedrørende det tidligere Jugoslavien, der ligger iHaag.

Den tidligere kaptajn i den jugoslaviske hær er sammen med toandre mistænkt for en massakre på over 250 kroater på en gård nærbyen Vukovar i november 1991.

Det skete under Kroatiens forsøg på at løsrive sig fraJugoslavien. Radic overgav sig til serbisk politi for en månedsiden.

Nægter sig skyldig

Radic blev sendt til Haag i et rutefly fra Beograd til Amsterdam,oplyser det serbiske statslige tv RTS.

Miroslav Radics advokat, Borivoje Borovic, afviser over for detbritiske nyhedsbureau Reuters, at Radic er skyldig.

- Der findes beviser på, at min klient ikke gjorde dette, sigerBorovic.

Radic blev tiltalt sammen med to andre officerer, Mile Mrksic ogVeselin Sljivancanin. Mrksic overgav sig i fjor, mens Sljivancaninstadig er på fri fod.

Serbien skal samarbejde

Sljivancanin menes at være en af de mest fremtrædende formodedekrigsforbrydere sammen med den forhenværende bosnisk-serbiskehærchef Ratko Mladic, som stadig menes at skjule sig i Serbien.

Serbiens muligheder for at opnå international finansiel bistander blevet gjort betinget af, at landet samarbejder medkrigsforbryderdomstolen i Haag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter