Endnu et migrantbarn dør i USA's varetægt

Det er anden gang på tre uger, at et barn ved grænsen dør efter at være blevet tilbageholdt af USA's grænsevagter.

Den 23. december blev flere end 200 migranter sat af ved en busstation ved grænsekontrollen ved El Paso, der ligger på grænsen mellem USA og Mexico. (Foto: STRINGER © Scanpix)

En 8-årig dreng fra Guatemala døde i nat i amerikanske myndigheders varetægt efter at være blevet tilbageholdt af amerikanske grænsevagter.

Drengen døde på hospitalet Gerald Champion Regional Medical Center i Alamorgordo i New Mexico, der ligger halvanden times kørsel fra grænsen til Mexico.

Det oplyser USA's ministerium for grænsebeskyttelse i en pressemeddelelse.

En grænsevagt opdagede i går, at drengen udviste tegn på at være syg, og han blev bragt på hospitalet sammen med sin far.

Her blev det konstateret, at han led af en almindelig forkølelse. Da han skulle udskrives, viste det sig, at han også havde feber, og han blev derfor beholdt til observation i 90 minutter.

Drengen blev samme eftermiddag udskrevet fra hospitalet med receptpenicillin og Ibuprofen, der virker smertestillende og let febernedsættende.

I løbet af aftenen fik den 8-årige kvalme og kastede op og blev taget tilbage til hospitalet. Og her endte hans korte liv altså kort efter midnat. Årsagen til drengens død kendes ifølge ministeriet ikke endnu.

7-årig pige døde for tre uger siden

Den 8-årige dreng er ikke det første barn, der dør efter at være blevet tilbageholdt af grænsevagterne, der er blevet sat ind ved grænsen mellem USA og Mexico.

Den 7. december fik en 7-årig pige feberkramper og blev fløjet til hospitalet, hvor hun døde kort tid efter.

USA's myndigheder har de seneste mange måneder oplevet store strømme af migranter, der bevæger sig fra Centralamerika og Mexico for at krydse grænsen til USA ulovligt.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har indført en nultolerance-politik overfor illegale migranter. Den betyder, at alle, der ulovligt krydser grænsen til USA, bliver fængslet og retsforfulgt.

Men børn kan ikke retsforfølges og bliver derfor heller ikke fængslet. I stedet bliver de anbragt i centre i blandt andet nedlagte supermarkeder og lagerbygninger.

Ifølge pressemeddelelsen fra ministeriet for grænsekontrol får alle den medicinske screening og eventuelle behandling, de har brug for, mens de er i amerikanske myndigheders varetægt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk