Endnu fire drenge er nu reddet ud af grotte i Thailand

I alt otte drenge er nu reddet op fra den grotte, hvor de har siddet fanget i mere end to uger.

En ambulance forlader grotteområdet i Mae Sai i det nordlige Thailand. (Foto: Sakchai Lalit © Scanpix)

I alt otte drenge er nu reddet ud af fra Tham Luang-grotterne i det nordlige Thailand. Det oplyser Thailand Navy Seal på Facebook.

I går blev fire reddet ud, og i dag er fire mere bragt ud af grotten.

Redningsaktionen er slut for i dag, oplyser Thai Navy Seal.

Der er endnu intet nyt om de netop evakuerede drenges tilstand.

I flere timer har øjenvidner og reportere meldt om, at ambulancer er set køre væk fra grotten, og at helikoptere er set flyve fra området.

Dermed er anden fase af redningsaktionen af de indespærrede drenge slut. Den blev indledt cirka klokken 06 i morges dansk tid.

Drengene går alle på fodboldholdet "Wild Boars", og de fire drenge, der blev reddet ud i går, er på hospitalet i Chaing Rai. De har det godt, fortæller provinsguvernør Narongsak Osatanakorn.

Redningsaktionen har været sat på stand by i aftes og i nat, fordi der blandt andet skulle tankes ilt i dykkernes ilttanke.

De i alt 12 drenge og deres 25-årige assistenttræner har siddet fanget i grotten siden 23. juni.

Redningsarbejde genoptaget i dag

Umiddelbart efter klokken 12 dansk tid i dag begyndte de første meldinger om forøget aktivitet ved Tham Luang-grotten at komme.

Først blev en ambulance med udrykning set køre fra hulen, og dernæst skrev flere internationale korrespondenter, som befinder sig på stedet, at en helikopter var fløjet fra området.

Det var samme proces som i går, da flere af drengene blev reddet ud af fra grotten for først at blive behandlet på et felthospital og derefter ført til helikopteren.

Omkring klokken 10 dansk tid bekræftede provinsguvernør Narongsak Osatanakorn, at anden del af redningsmissionen var iværksat og sagde, at han “håbede at høre godt nyt i løbet af nogle timer”.

Tilsammen deltager 90 specialdykkere i operationen. 50 af dem er fra udlandet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk