Endnu ingen meldinger om danskere blandt omkomne i Nice

Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke hørt om danskere ramt af lastbilsangreb.

Fransk politi undersøger den lastbil, der sent torsdag aften blev brugt som våben til at dræbe mindst 70 personer. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Mindst 70 personer er dræbt, efter en lastbil kørte ind i menneskemængden på strandpromenaden i Nice. Men det er for tidligt at sige, hvorvidt der er danskere blandt de dræbte eller tilskadekomne.

Det siger Martin Ellehøj, der er vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice, til DR Nyheder.

- Vi har ikke nogen oplysninger om danske tilskadekomne efter angrebet i Nice. Vi har fået nogle henvendelser fra pårørende, der ikke kan komme i kontakt med deres familie, der er på ferie i området, fortæller han.

Udenrigsministeriets Borgerservice forsøger på baggrund af de pårørendes opkald at komme i kontakt med de danskere, der opholder sig i området. Samtidig er den danske ambassade i Paris i tæt på kontakt med de franske myndigheder, oplyser Martin Ellehøj.

- Vi sørger for løbende at følge op på, om der er danskere, og sammen med vores ambassade i Paris forsøger vi at få bekræftet, om der er danskere, der er kommet til skade.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i Nice til at følge myndighedernes anvisninger og kontakte Borgerservice, hvis der er behov for hjælp. Samtidig bør man kontakte sine pårørende for at fortælle, man er i god behold.

Har man behov for hjælp, kan Udenrigsministeriets Borgerservice kontaktes på telefon +45 33 92 11 12.

Facebook
Twitter