Engelske nybyggere blev tvunget til kannibalisme

De første engelske nybyggere i Amerika var nødsaget til at spise deres døde.

Vinteren var usædvanlig hård i 1609 i det nordlige Amerika, og livet som engelsk nybygger var brutalt

For indbyggerne af den første engelske by anlagt af nybyggere, James Fort i den amerikanske stat Virginia, resulterede kombinationen af at være under belejring i flere måneder af de indfødte indianere og ikke at have noget nok mad i, at indbyggerne måtte ty til kannibalisme for at overleve.

Først åd de dog deres heste, hundene, kattene, rotterne, musene og slangerne. Nogle spiste læderet i deres sko. Og så blev det menneskenes tur.

Det viser nye studier fra Smithsonian National Museum of Natural History i Washington D.C., skriver bbc.com.

Beviset for kannibalismen blandt de desperate nybyggere er skelettet af en 14-årig pige, der har fået parteret sin krop på en facon, som ville man slagte et dyr. Blandt andet er der skåret et hul i kraniet for at få fjernet pigens hjerne. Der er også tegn på, at pigens tunge og kødet i ansigtet er blevet spist.

Det vides ikke, hvordan pigen døde, men parteringen af pigen har været af en person uden slagtererfaring, og parteringen er sket umiddelbart efter pigen død, forklarer retsmedicinsk antropolog ved Smithsonian National Museum Doug Owsley.

- Disse folk var i en skæbnesvanger situation, så ethvert stykke kød, der var tilgængeligt måtte blive brugt, siger han til BBC.

Hun var ikke det eneste offer for kannibalisme

Årene 1609-10 er kendt som nogle af de hårdeste i englændernes første tid i det nordlige Amerika, og bliver også kaldt for Sultperioden.

Efter seks måneders indiansk belejring i James Fort havde kun 60 af byens 300 indbyggere overlevet, da der kom hjælp fra andre nybyggere.

Forskerne er derfor sikre på, at den 14-årige pige ikke var det eneste offer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk