Engelske sundhedsmyndigheder fraråder gravide at rejse til Florida

Fire personer i den amerikanske stat Florida er med stor sandsynlighed blevet smittet med zika-virus fra lokale myg.

Zika-virus mistænkes for at kunne føre til alvorlige fødselsskader. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

Gravide kvinder i England skal tænke sig om en ekstra gang, hvis de har planer om at rejse til delstaten Florida i den sydlige del af USA.

De engelske sundhedsmyndigheder har opdateret deres rejsevejledning og fraråder nu gravide at tage på unødvendige rejser til Florida.

Det skriver det engelske medie The Guardian.

Anbefalingen kommer efter, amerikanske sundhedsmyndigheder i går udtalte, at de første fire tilfælde af lokalt smittede amerikanere med stor sandsynlighed er konstateret.

- Jeg er næsten sikker på, at vi kommer til at se flere tilfælde. Det kritiske spørgsmål er, hvordan vi reagerer på det, sagde Anthony Fauci, direktør i det nationale institut for smitsomme sygdomme i USA, under et pressemøde i går.

Langt størstedelen af de zika-smittede får den berygtede virus efter rejser til zika-ramte lande eller igennem seksuel kontakt.

De fire smittede i Florida har ifølge sundhedsmyndighederne ikke rejst til lande med aktiv zika-virus, der mistænkes for blandt andet at føre til alvorlige fødselsskader.

Ifølge de engelske sundhedsmyndigheder er risikoen i Florida dog lav, sammenlignet med for eksempel Brasilien, der er hårdt plaget af virussen.

- På nuværende tidspunkt er det kun et område på halvanden kilometer i Miami-Dade-regionen, hvor der er risiko for aktiv overførsel af smitte, skriver de engelske sundhedsmyndigheder i rejsevejledningen.

Der findes ingen dansk rejsevejledning til USA, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sundhedsstyrelsen i Danmark i dag.

Facebook
Twitter