Er Draculas fangehul fundet i Tyrkiet?

Arkæologer hævder at have fundet den virkelige Draculas fangehul i Tyrkiet.

Prins Vlad den 3., også kendt som Dracula, levede i det 15. århundrede. (Foto: - © Scanpix)

Flagermus, sort kappe og bloddryppende tænder. Historien om greven Dracula har fascineret og forfærdet folk over hele kloden, siden Bram Stoker skrev sin roman i 1897.

Nu tyder noget på, at tyrkiske arkæologer har fundet et fangehul, som den virkelige Dracula har siddet fanget i.

Fundet er gjort under slottet Tokat i det nordlige Tyrkiet, som er under restaurering. Her har man fundet hemmelige tunneller, som fører til to fangehuller, hvor man mener, at Dracula sad fanget i 1442. Det skriver Hurriyet Daily News.

- Det er vanskeligt at sige, i hvilket rum Dracula sad fanget, men det var omkring her, siger arkæolog Ibrahim Çetin til det lokale medie.

Berygtet prins

Bram Stokers grev Dracula er en opdigtet figur, men eksperter mener, at den irske forfatter fandt inspiration i en virkelig historisk person - nemlig prins Vlad den 3., som levede fra 1431 til 1476.

Prinsen, der deltog i flere krige mod det Det Osmanniske Rige, var berygtet for at pælespidde sine fjender og nyde synet af ligene, mens han spiste sin mad.

Hans far, Vlad den 2., som herskede over fyrstendømmet Valakiet i det nuværende Rumænien, tilhørte drageordnen. Af den grund fik sønnen tilnavnet Dracula, som både kan betyde søn af dragen og søn af djævelen.

Den virkelige Dracula opnåede i en kortere periode meget magt, men blev væltet af tronen flere gange. Vlad den 3. nående blandt andet at være fyrste over Valakiet og Transylvannien. Han blev myrdet i 1476, men hans navn har levet videre gennem Stokers legendariske roman.